Jump to content

Molim pomoc HITNO!!!


mirsad.begovic

Preporučene objave

2007. godine dozivio sam saobracajnu nesrecu i moje osiguranje nije moglo da isplati novcanu stetu nanesenu na njegovom motornom vozilu pa je zastitni fond FBiH ispatio ostecenom taj iznos a mene je taj isti fond privatno tuzio zbog neregistrovanog motornog vozila u udesu. Presuda je donesena 2013. godine koja glasi da moram platiti 1000 KM + sudske troskove zastitnom fondu FBiH. Mejdutim u presudi je navedena opcija da presudu mogu vratiti na prvobitno stanje. Ako moze odgovor sta to znaci i posto sam od te nesrece ostao 100 % invalid (izgubio sam vid) i borio sam se za zivot pa nisam mogao prisustvovati na sudjenju zbog gore navedenih zdravstenih razloga. I ako bi pokrenuo postupak o ponavljanu presude ja kao 100% invalid da li bi bio oslobodjen placanja sudskih troskova.

 

Najljepse hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

nakon sto vam je dostavljena tuzba,Vi ste shodno clanku 70-73.ZPP FBiH bili u obvezi u roku od 30 dana odgovoriti na tuzbu,te sudu dostaviti podnesak sa prilozima u dovoljnom broju za sud i suprotnu stranu.Buduci da Vi to niste uradili,a iz cinjenicnog stanja tuzbe proizilazi opravdanost tuzbenog zahtjeva,to je sud na temelju clanka 182.ZPP FBiH donio presudu zbog propustanja/ogluhe.

U skladu sa clankom 183.istog zakona na takvu presudu nije dopustena zalba ali se moze ici sa prijedlogom za povrat u prijasnje stanje,odnosno u stanje koje je bilo prije propustene radnje koju ste trebali obaviti,u vasem slucaju ta radnja je odgovor na tuzbu,sto znaci vracanje parnice na pocetak.Medjutim za takav prijedlog mora biti opravdan razlog te ispostovani rokovi koje propisuje ZPP.

E sad,koliko se vama isplati podnositi takav prijedlog,buduci da je tuziteljev tuzbeni zahtjev utemeljen,jer se radi o regresnom potrazivanju zbog uzrokovanja prometne nezgode neregistriranim motornim vozilom,pa je ishod parnice sasvim izvjestan a pri tome rizikujete i parnicne troskove,no odluka je na vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija