Jump to content

Nasljednik nije obaviješten o smrti oca


šnical

Preporučene objave

Molim za savjet vezano uz smrt oca. Zakonsko sam dijete iz prvog braka oca i majke kojoj je sudskom odlukom pripala skrb nadamnom nakon razvoda kad sam imao 3 godine. Otac je bio na privremenom radu u bližem inozemstvu gdje se ponovno oženio i postao otac. Prvi put me iznenada posjetio nakon 15 godina od kada smo bili u normalnim obiteljskim odnosima te osobnoj ,telefonskoj i pismenoj komunikaciji. Prije 6 mjeseci iznenada je umro o čemu nisam bio obaviješten kao i nitko s naše strane obitelji. Jedina komunikacija bila nam je telefon koji je nakon njegove smrti počeo odbijati pozive mog mobitela i kućnog telefona a s drugih telefona nije se nitko javljao. Napominjem da sam s njegovom suprugom ili mojom pomajkom bio u dobrim odnosima i imala je moje telefonske brojeve i adresu. Nakon učestalih i bezuspješnih pokušaja i ostalim sredstvima komunikacije posrednim putem saznao sam nakon 5 mjeseci da je otac iznenada preminuo. Također sam saznao da je pomajkina rodbina o smrti bila obaviještena isti dan. Nakon uvida u maticu umrlih jer je hrvatski državljan saznao sam i datum smrti ali nisam siguran gdje je sahranjen. Postoje indicije da je sahranjen u drugom gradu gdje živi polusestra koja se udala za stranog državljana i promijenila prezime pa je ne mogu pronaći. Također povezivo je da bi se pomajka ove godine nakon umirovljenja mogla preseliti kod kćeri. Dali je prekršaj ne obavijestiti nasljednika o smrti. Na koji način saznati sve nepoznanice koje me strašno muče stoga što mi je zatajena smrt oca a i time zabranjena prisutnost na sahrani. Na kraju niti ne znam gdje je pokopan pa mu ne mogu posjetiti grob. Radi li se o namjeri zatajenja radi ostavine? Molim za pomoć i sugestiju u daljnjim postupcima jer sam emotivno duboko povrijeđen.

progress.gifclear.gif Odgovoriclear.gif Proslijedi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru. Pretpostavljao sam da je to tako. U međuvremenu sam iz pouzdanog izvora saznao da pokojni otac nije registriran kao sahranjena osoba već je ukopan anonimno i samo njegova supruga koja je to vjerojatno tražila zna gdje je izvršen ukop. Navodno po zakonima te evropske države to se može učiniti, podatak je tajan i samo ona može ako želi to otkriti kome hoće. Imam li ja pravo znati gdje je očev grob, imam li ga pravo posjetiti? Mogu li išta učiniti' Molim vas za konkretne i pouzdane savjete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija