Jump to content

pogrešno ime u gruntovnici


Prgi

Preporučene objave

Poštovani!

 

Eto me opet malo u problemu, trebam savjet od kuda da krenem u njegovu rješavanju.

 

S aktualnom legalizacijom objekta ustanovila sam da na svim dokumentima u gruntovnici i katastru postoji greška u imenu mog oca koji je vlasnik nekretnina. Umjesto Božidar, njegovog imena prema matici rođenih i osobnoj iskaznici, piše Božo. Kako bi spriječili probleme u nasljednom dijelu poslije njegove smrti smatram da je bolje to riješiti sada. Postoji još jedna otežana okolnost, tj. njegova nepokretnost uslijed moždanog udara što mu onemogućava hodanje od vrata do vrata naše birokracije.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ispravak imena knjižnog vlasnika nekretnine valjalo bi utvrditi kada i gdje je ta pogreška nastala. Ako je u ispravi temeljem koje je vaš otac stekao nekretninu ime ispravno napisano, onda je pogreška doista na strani gruntovnice.

Pogreška se može ispraviti, na primjer, tako da vaš otac napravi ovjerenu izjavu o tome da je upravo on sklopio ispravu temeljem koje je stekao nekretninu i da pribavi rodni list iz kojeg će biti vidljivo pravo ime,nakon cega može podnijeti prijedlog za ispravak spornog podatka s navođenjem činjeničnog stanja...

Buduci da se u vasem slucaju radi o ispravku koji ne dovodi u pitanje ničija stečena prava, niti bi dovodilo u opasnost osobe koje postupaju s povjerenjem u istinitost zemljišnih knjiga, izvjesno je da će se nastala greska u imenu vlasnika, ispraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija