Jump to content

isplata putnih troškova


Vesna D

Preporučene objave

Poštovani! Molim da mi netko pojasni slijedeće:

Putujem na posao u sud koji je udaljen od mog mjesta stanovanja do radnog mjesta u drugom gradu (udaljenost 100 km tamo i nazad). Na početku godine potpisala sam izjavu da ću koristiti osobni automobil za dolazak na posao. Prva tri mjeseca troškovi putovanja bili su mi isplaćivani po cijeni od 0,75 kn za prijeđeni km. Nakon toga, dobivam rješenje čelnika suda da mi pripadaju troškovi putovanja koji su povoljniji za poslodavca, a to je mjesečna karta za vlak. Nisam bila u obavezi priložiti kartu, niti sam je prilagala, ali sam se i dalje vozila svojim automobilom na posao, jer mi je tako praktičnije i brže. Zanima me, da li čelnik tijela može donijeti takvu odluku, bez da me pitao da li sam suglasna s time da mi se isplaćuje naknada za vlak, iako vlakom ne putujem, niti to namjeravam? S time da mi se još od te mjesečne karte oduzimaju dani kada nisam na poslu? Po kolektivnom ugovoru čelnik tijela može isplatiti putni trošak onaj koji je povoljniji za poslodavca, to mi je jasno, ali mi nije jasno kako me se nije pitalo da li ja to želim, niti sam bilo što potpisala da mijenjam način putovanja na posao? Znači, ne prilažem kartu, a isplaćuje mi se naknada za vlak, a na posao i dalje putujem automobilom? Nadalje, po saznanju, drugi čelnici tijela u istoj zgradi svojim službenicima nisu mijenjali ništa i oni koji putuju dobivaju 0,75 kn po km.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Ne može, samo može tražiti kartu (zbog kopiranja) radi pokrivanja svojih obrazloženja troškova, a tada jao Vama.

Dakle, mislim da ste na gubitku u odnosu na prethodni period, te se nadajte da nećete trebati dolaziti izvanredno.

 

Međutim, i Poslodavac mora voditi računa o radnom vremenu i p®olascima vlaka kroz Vaše mjesto, i nadalje pod uvjetom da od mjesta stanovanja do kolodvora i/ili od željezničkog kolodvora do posla nema više od 2 km (mislim da se radi o toj udaljenosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija