Jump to content

nasliđe


lucika13

Preporučene objave

Pozz ako moze savjet bila bih vam zahvalna.Prije 5 mj nam je umro sin od raka a bio je ozenjen al ga je zena napustila prije 2 godine i otisla kod svojih i odvela dijete ali se nisu rastali a sve godine braka su zivjeli u nasoj kuci koju smo mi sagradili i uzdrzavali smo ih a na sin nema nikakve nekretnine na sebi i sad ce biti ostavinska rasprava da li njegova supruga ima kakva prava i da li joj sud moze dosuditi da se moze vratiti u nasu kucu i ima li pravo naslijeđa iako nije nista na njemu,samo su ostali dugovi na tekucem racunu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izgleda da se ne mozemo razumiti nikako da li ce ona imati pravo kad mi umremo i da li je mozemo isplatiti prije ako ima pravo?

 

nismo se razumjeli jer niste precizirali upit,no sasvim je izvjesno da po pravu predstavljanja nakon vashe smrti,unuka stupa u pravni polozaj svog umrlog oca i ostvaruje nasljedna prava koja bi imao njen otac da je ziv.Iz vase objave je sasvim vidljivo chemu tezite,no morate znati da je to u suprotnosti sa odredbom iz Članka 134.Zakona o nasljedjivanju,odnosno odricanje od nasljedstva koje nije otvoreno nema pravnog učinka..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

1.

Vi možete sačiniti ugovor o podjeli imovine za života .U tom slučaju svi nasljednici trebaju biti suglasni takvom podjelom .

2. Vi imate mogućnost oporukom ostaviti imovinu kome želite.

 

Za dobar ugovor ili za sastavljanje oporuke trebate kontaktirati pravno educiranu osobu .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija