Jump to content

Remećenje mira


lary_2

Preporučene objave

Poštovani,

živim u kući katnici, gdje odvojeno na katu žive moji stric, strina i njihovo dvoje djece. Nismo u dobrim odnosima.

Problem je u tome što ni jedno od njih ne radi, te svoje hirove ispunjavaju redovito u gluho doba noći (puštaju glasnu glazbu do 12,1 h u noći ; lupaju čekićem ili vrše ostale popravke do 2h u noći, igraju se sa djecom također do kasno u noć,usisavanje u 2h,...)

Zanima me na koji način da reagiramo, više puta su zamoljeni da budu obazrivi prema nama koji svako jutro ustajemo u 5 h. Nekad poslušaju, ali nekad to nije slučaj te nam se još i inate.

Policiju nismo zvali, jer mislimo da nemamo neku osnovu s obzirom da nije remećenje javnog reda i mira. Da li postoji neki zakon koji štiti i nas, građane osuđene na milost i nemilost svojih ukućana ?

Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Buka iz jednog privatnog stana koje se čuje u drugom privatnom stanu ima elemente narušavanja javnog reda i mira.

 

Na poziv policajci obično žele da se sami uvjere u tu buku, obično se počinitelji utišaju, policija okrene leđa ne napravivši ništa, događaj ostaje nesankcioniran i često se opet i ponovi.

 

Kada dođu policajci potrebno je inzistirati da date izjavu na zapisnik u kojoj želite iskazati da je dolazilo do buke, ako treba pođite i sami u prostorije policije, naravno ako zbog njihove nove "uslužne" uloge rade samo od 07-15 sati.

 

Ako opet policija ne napravi ništa, sukladno čl. 109. Prekršajnog zakona oštečnik jest ovlašteni tužitelj te možete nadležnom prekršajnom sudu predati jedno obično pismo u kojem trebate navesti baš sve od buke koju su činili i tražiti od suda da ih se kazni po zakonu.

 

Sud će to pismo shvatiti kao optužni prijedlog ovlaštenog tužitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija