Jump to content

Dopis odvjetnika - obvezujuć ili ne?


ZastoJa

Preporučene objave

Da li je dopis odvjetnika suprotne strane na bilo koji način obvezujuć ili nije, budući nije bilo nikakvog sudskog procesa?

 

Konkretno, ako odvjetnik napiše: predlažemo nagodbu ili napiše: isplatiti ćemo vam 20 000kn odštete....i slično. A onda ništa od toga ne napravi i oglušuje se na sve daljnje postupke mog odvjetnika već tjednima. Može li se tu išta ili je tužba jedini način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sama činjenica da suprotna strana nudi nagodbu očito upućuje na to da je svjestan da je dužan.

 

No, nigdje to ne navodi u dopisu....odvjetnik suprotne strane u dopisu negira sva moja potraživanja, proglašava ih izmišljotinama i sl. (naravno, ja imam dokaze da sam u pravu), ali na kraju nudi nagodbu kako kaže "u svrhu izbjegavanja sudskog procesa".

 

Dakle, mogao bi taj dopis ipak nećemu poslužiti na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko bi se na sud istaknuo prigovor zastare, mogao bi se priložiti taj dopis kao dokaz priznanja duga (a time i prekida zastare). Bi li ga sud uvažio - o tome bi se dalo raspravljati.

 

Inače, da je taj odvjetnik toliko siguran da je vaš slučaj na klimavim nogama, onda ne bi nudio nagodbu. To je "kozmetika" za njegovu stranku i ništa više. Procijenite isplati li vam se prihvatiti takvu nagodbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svjesna sam ja toga da oni znaju da su krivi, zato i ne odustajem, iako se oglušavaju na mene.

 

Još nešto - zastara.

 

Imam tri godine za potraživanja iz radnog odnosa, jel? Dakle, bez obzira na te neke prepiske među odvjetnicima, otkad se računa tri godine, od prvog dana nakon završetka tog radnog odnosa ili?

 

Pitaj u slučaju da ja iscrpim sve vansudske mogućnosti, pa za sad to stavim ad acta, a onda ih ipak tužim za godinu-dvije, da li ću to moći ili ne? Od radnog odnosa je inače prošlo pola godine cca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija