Jump to content

Pravo na telefonski poziv


tehnicar

Preporučene objave

Poštovanje, u nedjelju 9.3. priveden sam u pritvorsku jedinicu zbog navodnog kršenja članka 4. zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima štp smatram da nisam kriv i da će se to i dokazati u procesu suđenja.

 

Na moje pitanje da mi se kaže što sam konkretno kriv odnosno za šta me se tereti nisam dobio nikakav odgovor nego mi je samo dan na potpis nalog o uhićenju. Tražio sam pravo na poziv da obavijestim svoje ukućane odnosno da oni onda jave na posao da sam priveden i da ću biti zadržan.

Drugi dan poslije suda i puštanja oko 11h došavši kući kućani su mi rekli da nisu obaviješteni od strane policije koja nije dala meni osobno da telefoniram nego su mi oduzeli mobitel i rekli da će oni to javiti. Ja sam dao 2 broja, i mobitel i fiksni kućni telefon.

Zbog toga nije obaviješten ni šef na poslu koji cijelo to vrijeme nije znao ništa o tome gdje sam i zašto se ne javljam odnosno ne dolazim na posao.

 

Kakve su mi sada mogućnosti i koliko to može utjecati na sam proces suđenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje, danas sam išao uložiti prigovor na postupanje policijskog službenika u prostorije MUP-a i gospodin koji me primio je rekao da ja nisam ni bio uhićen?!?

 

Kod sebe imam papir o alkotestiranju koji je 0,00, mjeru opreza koju su mi izdali odmah na 8 dana, i obavijest o počinjenju prekršaja.

Potvrdu o uhićenju mi nisu uopće izdali iako se dobro sjećam da su mi je dali na potpis.

 

To sve sam stavio u prigovor koji sam njemu podnio i sada čekam odgovor koji će slijediti u roku od 30 dana.

 

Što bi još mogao poduzeti i u vezi ne obavještavanje obitelji ali i toga da dobijem nalog o uhićenju koji sam dobio na potpis ali ne i nakon puštanja poslije suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno ne znam više što napraviti. kroz neslužbeni razgovor sa inspektorom mup-a koji je bio na mjestu događaja rečeno mi je da je to sve samovolja jedne osobe (interventnoga policajca koji je vodio osiguranje utakmice) i da on zna da nije bilo ništa od toga što se stavlja na teret ali da je sada jedino preostalo žaliti se na odluku suda.

 

Prilično me frustrira situacija jer kazna i mjere koje se mogu poduzeti protiv mene su prilično velike i ozbiljne a osjećam se nemoćno.

 

Da li je moguće na konzultacije kod sutkinje donijeti određene fotografije koje bi bile jedan od dokaza uvida u cijelu situaciju koja je bila na utakmici? Dakle prije samog poziva na ročište doći na konzultacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam baš sve pazio pozorno.

Ni nećeš dobit optužni jer si po hitnom postupku priveden na sud.Tamo si mogao zatražit da pokažeš svoje dokaze o nevinosti kao i tražit suočenje s interventnim ukoliko ga tamo nije bilo.

Za takve konzultacije nisam nikad čuo ali joj se možeš obratit.

Sve o dokazima su trebao čut na sudu jer ti je optužni pročitan.Dokaz je opažanje intrventnog policajaca ukoliko ti nisi dao druge kontra dokaze.

Nakon njezine presude imat ćeš pravo žalbe VPS-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A dokazi od strane policije su snimke, ali pošto znam da nisam kriv ja sam i tražio da i ja i sutkinja vidimo te snimke jer će se vidjeti da nisam počinio to što mi se stavlja na teret.

 

Naravno ona nema kod sebe te snimke jer ni njoj u tom trenutku nisu još bile dostavljenje tako da je sve to bilo vrlo brzo i praktički nisam ni stigao reći šta želim, ona nije bila zadovoljna što uopće ima posla sa mnom/nama (jer smo dovezeni po hitnom postupku direktno iz pritvora) što mi je i direktno rekla i to je htjela što brže odraditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A dokazi od strane policije su snimke, ali pošto znam da nisam kriv ja sam i tražio da i ja i sutkinja vidimo te snimke jer će se vidjeti da nisam počinio to što mi se stavlja na teret.

Ako je to ušlo u zapisnik onda neće bit problema kad se bude pisala žalba VPS-u ukoliko sutkinja donese presudu bez pregleda snimaka.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija