Jump to content

Popravak ceste za zaseok


Contija

Preporučene objave

u dalmatinskoj zagori na državnu cestu (koja je izgrađena za vrijeme napleona)na dovezuje se cesta os kilometar i pol koju je pred 4 općina asvaltirala.asvaltiranje je nestručno i nekvalitetno izvedeno a nisu utvrđeni dijelovi koji su prijetili urušavanju.ove zime na jednom dijelu urušio se dio ceste a ostali prijeteći dijelovi ne.moja pitanja: 1.je li općina vlasnik te ceste 2.je općina dužna sanirati urušeni dio ceste i ostale dijelove ceste koji će se s vremenom urušiti? 3.ako općina nije vlasnik te ceste je li općina dužna da osigura kvalitetno saniranje urušenja srestva prikupi od stanara u zaseoku. 4.je su li dužni (mislim da jesu ) i vlasnici kuća koji tamo ne stanuju nego dođu tamo za vrijeme godišnjih odmora i wikendom? 5.mislim da bi općina po zakonskom ključu trebala (ako nije općina kao vlasnik sanirati oštećenje) donijeti novčano učešće za to saniranje i popravak dijelova ceste kojima prijeti urušavanje

 

s poštovanjem i zahvala za odgovore contija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Contija,

 

odgovor na vaša pitanja ovisi o tome ima li navedena cesta status lokalne ili nerazvrstane ceste (sukladno Zakonu o cestama). Ukoliko se radi o lokalnoj cesti za njeno upravljanje (što uključuje i ova vaša pitanja) nadležna je Županijska uprava za ceste (ŽUC) vaše županije, ukoliko pak je riječ o nerazvrstanoj cesti nadležan je Upravni odjel za komunalne poslove konkretnog JLS-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija