Jump to content

Prekid izvanbračne zajednice


Zelleni

Preporučene objave

Nedavno sam prekinuo dugogodišnju izvanbračni zajednicu te smo tijekom iste sagradili kuću koja se vodi na bivšeg partnera. Proučio sam već nešto diskusija, ali molim susretljivi da mi objasne kako da ostvarimo pravo na diobu izvanbračne stečevine. Odakle da krenem, kako ide postupak utvrđivanja izvanbračne zajednice, obzirom da pretpostavljam da bivši partner to neće htjeti dragovoljno potvrditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

postoji još jedna dodatna komplikacija, izvanbračna supruga je dobila građevinski materijal za izgradnju zajedničke kuće na području od posebne državne skrbi u visini cca 100.000 kuna i to ne osporavam kao dar(nije izvanbračna stečevina), mene u ugovoru o darovanju nije navela kao (izvan)bračnog supruga i korisnika jer nije htjela imati komplikacije sa svojom mirovinom od poginuloga branitelja. Kuća je sagrađena u neosporno izvanbračnoj zajednici i to u dvostrukoj površini od planiranoga od onog što je dobila za poklon tj. građevinske dozvole te sad kuću odokativno procjenjujem na 75. 000 EURa. Ako se odbije dar za poklonjeni građevinski materijal u visini 100.000 kuna ili oko 15.000 eura, imam li pravo tražiti pola od preostalih 60.000 eura vrijednosti kuće kao izvanbračnu stečevinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija