Jump to content

Zapisnik


vlado2012

Preporučene objave

novi sam pa cu bit zasad kratak.

parkirao sam se u jednoj leniji te je potom je iza mene dosla policija sa kombijem nisam siguran da li je prometna, otprilike nekih 2-3 minute kasnije dobio sam kaznu bar mislim da to je za alkohol, receno mi je da cu dobit i za konjsku snagu iako to nigdje nije navedeno na papiru, i oduzeta mi je vozačka dozvola na 12 sati. mene zanima šta mogu napraviti povodom ove situacije. jer automobil je bio ugašen i parkiran pokraj ceste tj lenije ( šljunkare ). bio sam sa 2 prijatelja u automobilu. napuhao sam 0,76 promila bez oduzimanja. nigdje se ne navodi automobil na papirima ili registracija, tj da sam upravljao automobilom. I naravno potpisao sam dokument. Imam 23 godine, nisam bježao, niti su me zaustavljali niti su palili rotirku tj dosli su iza mene u ulicu. auto je bio ugašen i parkiran po strani.

 

Molim vas za pomoć

 

što napraviti? Kako postupiti najbolje u svoju pomoć!? :jok:

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam kaznu bar mislim da to je za alkohol, receno mi je da cu dobit i za konjsku snagu iako to nigdje nije navedeno na papiru, i oduzeta mi je vozačka dozvola na 12 sati.
Ako na prek nalogu piše čl.199 st.1 i 7 onda je alkohol a čl.221 st.3 i 4 je konjaža.A možda si dobio/potpisao samo zapisnik o alkotestiranju i bobio papir za privtemeno oduzimanje vozačke.Dok nema prekršajnog naloga ili optužnog prijedloga nema ni žalbe.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobit ćeš prekršajni nalog doma, a onda ćeš se na njega moći žaliti (do tad nemaš što raditi). To što si bio zaustavljen ne znači ništa ako su te prije vidjeli da voziš, a sigurno jesu, jer te inače ne bi alkotestirali.

 

Na papirima koje si dobio više nema rubrika za registraciju vozila, tako da se ona ne piše, ali pisat će na prekršajnom nalogu i u opisu prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ispricavam se ali s obzirom da sam bio za ugasenim automobilom u ulici ako se moze tako i nazvati bez asfalta i nijedne kuce...bez rasvijete i sl, i s obzirom da ste naveli da su me negdje vidjeli vjerojatno. po tome pitanju mogu svakoga kazniti koga pozele ili su negdje vidjeli. jer po zakonu koliko mislim nesmije se odbiti alkotest i kontrola. u biti ja nebi smijeo biti uopce u automobilu koji je recimo pod mojim vlastnistvom. cemu onda recimo kupujes automobil ako ce ti netko odretiti da i nesmijes taki recimo spavati u njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

papire sam potpisao...i navedeno je samo članak 199. st. 7,...

 

 

Papiri koje si potpisao se odnose samo na alkohol (zapisnik i alkotestiranju i naredba o određivanju mjere opreza) i samo taj prekršaj se tu i morao spomenuti. Na prekršajnom nalogu koji ćeš dobiti naknadno će biti točno nabrojani i opisani svi prekršaji koji ti se stavljaju na teret. Ništa sporno.

 

 

… mogu…

 

Može se svašta, ali u konkretnoj situaciji, ti si vozio (što ne sporiš) i sigurno bio viđen (jer te inače ne bi alkotestirali).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. u biti ja nebi smijeo biti uopce u automobilu koji je recimo pod mojim vlastnistvom. cemu onda recimo kupujes automobil ako ce ti netko odretiti da i nesmijes taki recimo spavati u njemu.
Tko ti brani da budeš u svojem vozilu,sjediš.čitaš novine ili spavaš.Bit je da li su te vidjeli da upravljaš vozilom.

U prekršajnom nalogu će biti navedena registracija i kw.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija