Jump to content

Ovrha na stan


Vesela987

Preporučene objave

Pokrenuta mi je ovrha na stan, na koju sam se žalila (moj odvjetnik) jer sam treća osoba u parnici, žalba mi je odbijena. U tijeku je podnošenje žalbe na presudu prema Županijskom sudu. Ne znam što učiniti, dali se obratiti pučkom pravobranitelju, Europskom sudu i sl. Stan sam kupila 2004. god. da bih mi 2005. god. došla ovrha na stan zbog fizičkog nasrtaja bivše vlasnice stana sa susjedom. Susjeda je podigla tužbu protiv bivše vlasnice stana, traži izvjesnu svotu novca zbog fizičkog nastraja, koji bivša vlasnica nema jer je soc.slučaj, van radnog odnosa i bez druge nektretnine, osim ove koju sam ja od nje kupila. Moj propust je što prethodno nisam provjerila stanje u zemljišnim knjigama i što nisam odmah upisala nekreninu na moje ime. Kada sam pokušala, već je bilo kasno, jer je stan bio pod ovrhom. Posjedujem Kupoprodajni ugovor, prijavljena sam na toj adresi od 2004. god. nadalje, sve uredno plaćala, od komunalija, otkup stana, uglavnom sve režije, prijavila sam porez na nekretnine. Dakle ja sam u cijeloj pravnoj stvari treća osoba. Što učiniti?? Dali promijeniti odvjetnika?! Samohrana majka sam i živim u tom stanu sa kćerkom. Situacija mi je izuzetno teška. Molim savjet, drugo mišljenje i sl. Hvala unaprijed!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj propust je što prethodno nisam provjerila stanje u zemljišnim knjigama i što nisam odmah upisala nekreninu na moje ime. Kada sam pokušala, već je bilo kasno, jer je stan bio pod ovrhom.

 

Propust koji ćete vjerojatno vrlo, vrlo skupo platiti. Ne vidim razloga da mijenjate odvjetnika, jer u ovakvoj situaciji stvari su manje-više jasne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija