Jump to content

Što znači "u pravilu"?


matovilka

Preporučene objave

Ako se u npr. Granskom kolektivnom ugovoru kaže da se tjedni odmor koristi u pravilu subotom i nedjeljom, da li je to obvezujuće za svaki vikend za svakog radnika? Odnosno da li u pravilu znači da u većini slučajeva je to tako, ali da postoje iznimke?

Druga stvar, ako "mala preraspodjela" radnog vremena ili preraspodjela radnog vremena koja je predviđena kolektivnim ugovorom, ali nije ugovorena sporazumom između radničkog vijeća, tj. ono odbija dati suglasnost na preraspodjelu, što je nadalje moguće? Tražiti od inspekcije rada suglasnost ili...?

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači u pravilu su dani tjednog odmora subota i nedjelja, ali ponekad i ne moraju biti baš ti dani, naravno kad to posao zahtjeva. U pravilu, znači, može, u većini slučajeva ali ne mora. Je l to ispravno mišljenje?

Nadalje molim odgovor na pitanje male preraspodjele i preraspodjele radnog vremena, kad radničko vijeće ne daje suglasnost, koja je daljnja procedura?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija