Jump to content

ugrizao me pas


arven

Preporučene objave

Trebam savjet.

Da skratim odmah na početku.

Hodala sam ulicom uz ogradu sa dvoje djece jedno u kolicima 6 mj. i drugo pored mene 3,5 god, kroz ogradu iz jednog dvorišta me ugrizao pas za nogu. Mješanac staforda i još nečeg. Poderao mi je hlače imam 6 ugriza i veliki hematom. Bila je policija i hitna. Kada sam vlasnici rekla da se nagodimo da mi plati barem hlače samo se nasmijala. Niti jedna isprika, čaša vode, kako ti je, ništa. Derala se na mene da šta hodam uz ogradu, a njen je pas ionako cijepljen. Mislim si pa ajmo sad sve cijepljene pustit na ulicu pa nek grizu "Sta je gospođo sta se bunite pa cijepljen je"

Uglavnom tužila bi je jel me to boli, jel su mi djeca ostala preplašen i jel je strašno bezobrazna.

Molim savjet šta da radim. Pomoći će i neko iskustvo ako ga neko ima.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako tužba ne uspije, ugrizi joj psa za osvetu :)

Kako sam ja roditelj malo starijeg dijeteta od vašeg najmlađeg, razmišljao sam kako bih reagirao da mi pas ugrize dijete. Možete misliti da sam brutalan, no mislim da bi reakcija bile ista kao u onog oca, koji je prije par mjeseci otišau u kuću po revolver i usmrtio životinju.

Nadam se da će vlasnica psa platiti,ako za ništa drugo, onda za svoju bezobraštinu.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trazio eutanaziju tog istog psa jer je opasan cak i iza ograde a kamoli da slucajno pobjegne van ograde. Pas, kada jednom osjeti ljudsku krv, napravit ce to opet, prije ili kasnije. Nazalost. Tkavi psi su najvjerojatnije bili zlostavljani kao mali pa agresiju iskazuju posebno na "svojem" terenu (u sto spada i dio oko ograde).

 

Da neki ne misle da nisam ljubitelj zivotinja, grdno se varaju. Imam dva psa, papigu, tri macke, dvije kornjace, nekoliko hrcaka, nadje se koji jez usput u vrtu, ... jedan pas je bernardinac, drugi je zlatni retriver ... imao sam prije jos i njemackog ovcara (8 god.) i sarplaninca (12 god.), te dva lesija (7 god) ... prema tome, mogu slobodno reci da o psima znam puno. Nemam bas najbolju ogradu (preniska je), psi su uvijek slobodni (ali i dresirani), i u ukupno 39 godina nikada se nista nije nikome dogodilo. Doduse, sad sam malo popravio ogradu i povecao visinu, za svaki slucaj, da bernardinac od veselja ne srusi nekog na ulici pa ti evo feste ko u prici. Kada se djeca igraju sa psima, uvijek sam u neposrednoj blizini, ne vjerujem im bas previse, ali se upravo zato i nikada nista ne dogodi. Djeci strogo zabranjujem vikanje na pse, maltretiranje, bilo kakovo navlacenje ili grube igre ... ucim ih da prema zivotinjama moraju biti pazljivi, cak pazljiviji nego prema ljudima ...

 

.... i upravo zato, ako je pas napao (kroz) izvan ograde, znaci da je opasan za sve prolaznike.

 

Prijava policiji, veterinarskoj, tuzba... sa konacnim zahtjevom za eutanaziju. Volim pse, ali ne one koji napadaju ljude, neovisno o tome radi li se o odraslima, a kamoli tek o djeci !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

svakako tužba, imam i ja u uredu nekoliko takvih slucajeva, nigdje se ne ocekuje neka velika lova,a razlozi tužbi najčešće leže u bezobzirnosti i hladnikrvnoasti samo vlasnika psa.

prikupite medicinsku dokumentaciju, jos navedite sve strahove pretrpljene a posebno cinjenicu da su tako mala djeca bila prisutna!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Ovako,

Odmah kod doktora, sve nalaze do sada skupiti i takodjer prikupiti sto vise nalaza i o strahu djece naknadno cete trebati i vjestaka u tijeku postupka..... odvjetnika i tuzite je.. Paziti da u tuzbenom zahtjevu budu navedene zakonske kamate i trokovi parnice.

 

Vlasnik psa odgovara prema objektivnoj odgovornosti prema odredbi clanka 173 i 174st1. za taj postupak jer se radi o opasnoj stvari.

Sritno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija