Jump to content

Student servis i burza


robert99

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam pitanje vezano uz zavrsetak faksa.

Zavrsio sam faks i prijavio se na burzu, i naravno potpisao onaj dokument naravno. Tokom studiranja radio sam preko student servisa i nakon zavrsetka studija imam pravo jos 3 mjeseca raditi preko servisa, to su mi oni potvrdili.

Zanima me dal sam se smio prijaviti na burzu posto jos radim preko servisa ili sam se trebao prijaviti tek kad zavrsim sa radom preko servisa?

I ako nisam smio, sto mi je ciniti? odjaviti se s burze, prijaviti im to, samo prestati raditi ili sto?

 

muci me dio:

 

  • ne ostvaruju mjesečni primitak od pružanja usluga prema posebnim propisima ili mjesečni primitak, odnosno drugi dohodak prema propisima o porezu na dohodak s obzirom na podatak o uplaćenim doprinosima za obvezna osiguranja dobivenim od Središnjeg registra osiguranika, a koji je veći od prosječne isplaćene novčane naknade u prethodnoj kalendarskoj godini,
  • nisu zaposleni prema posebnim propisima,

Ne znam kakvi su to posebni propisi i ne sjecam se dal je to pisalo na onom papiru koji sam potpisivao. Sluzbenici sam rekao da radim preko student servisa jos ta tri mjeseca ali sam zavrsio faks i rekla je da to nije problejm ali su mi neki kolege s faksa rekli da to ne bi smio. To su mi rekli nestrucni ljudi ali bolje sprijecit nego lijecit pa pitam za strucno misljenje.

 

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pronasao sam odgovor:

 

Da li se mogu prijaviti na HZZ kao nezaposlena ako sam diplomirala, ali još tri mjeseca imam pravo i namjeravam raditi preko student servisa?

ODGOVOR: Kako se temeljem rada u obliku studentskog ugovora ne plaćaju doprinosi za obvezna mirovinska osiguranja, nema zakonske zapreke da po prestanku studija, a za vrijeme dok još imate pravo na rad temeljem studentskog ugovora, istovremeno budete prijavljeni kao nezaposlena osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Kako se nezaposlenom osobom smatra osoba koja aktivno traži posao i raspoloživa je za rad, trebate biti spremni obavljati sve aktivnosti nezaposlene osobe: aktivno tražiti posao i prihvatiti svaki posao kojeg Vam ponudi Vaš savjetnik za zapošljavanje u okviru definiranih zanimanja profesionalnog plana zapošljavanja kojeg potpisujete kao nezaposlena osoba, te se odazvati na svaku aktivnost Zavoda kao što su gurpno informiranje i individualno savjetovanje.

 

 

Dakle moze zatvaranje teme. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav, trebam pomoc. Diplomirala sam u prvom mjesecu ove godine. Studentskom servisu nis dostavila potvrdu o zavrsetku jer nisam znala. Istovremeno sam se prijavila na zavod, trazila strucno osposobljavanje za staz i nastavila dalje raditi u firmi kao i tijekom studija. Redovno sam svaki mjesec podizala ugovore. Sada sam dobila staz, i s 1.9 otprilike krecem radit, no tada bi i dalje radila preko vlastitog studentskog ugovora drugi posao, servis mi uredni daje ugovor, kso imam prava do 15.10, jer nemaju inf da sam u meduvremenu diplomirala. Jesam li u prekrsaju?! Molim vas pomoc!'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija