Jump to content

Pravomoćna presuda bez utvrđenih svih elemenata


Vtecprime

Preporučene objave

Pozdrav ljudi, trebao bih pomoć oko pravnog problema. U 8. mjesecu prošle godine sam zaustavljen na motoru u naselju sa 122 km/h zbog čega sam kažnjen sa 5000 kuna + 500 kuna sudskih troškova + 3 kaznena boda + 12 mjeseci bez A kategorije. Na to rješenje sam se žalio, priznao sam krivnju i molio da mi se smanji novčana kazna i trajanje zaštitne mjere. Prije 2 dana mi je došlo rješenje da je žalba usvojena ali su mi smanjili samo zaštitnu mjeru na 4 mjeseca a novčani iznos je ostao isti. Piše kako nisam naveo olakotne okolnosti tipa besparica, niti ih dokazao, te zbog toga sud neće preinačiti odluku o izrečenoj novčanoj kazni.

 

Problem je što piše da je presuda pravomoćna (žalba je odmah otišla na visoki prekršajni sud u Osijeku) i ja sad ne mogu dostaviti dokaze iz banke o slabom imovinskom stanju, naime par dana nakon što sam pisao žalbu sam dobio otkaz, i bio bez primanja. nisam ništa dobivao ni sa biroa jer nisam imao pravo, uglavnom ukupno primanje na računu od počinjenja djela do danas što je 8 mjeseci mi je oko 5800 kuna.

 

Postoje još neke olakotne okolnosti koje nisam naveo, policajac koji me je zaustavio je bio na praksi i nema položeno za radar, a njegov mentor je potpisan kao da me je on zaustavio (to sam kasnije saznao, i za ovu tvrdnju imam svjedoka), krivo mi je izračunao toleranciju, na papiru što mi je on dao i na papiru iz PU su drugi brojevi. Bio sam u preticanju(i policajac je to vidio), to mi nije bila stalna brzina nego kratkotrajna posto sam odmah usporio dok ga još nisam ni uočio. žurio sam jer mi je beba jako lupila glavom i nastala je velika kvrga, morao sam ju voziti na hitnu (išao kući po auto) da sam htio pobjeći, bih bez problema da sam dao gas, nemoguće da bi me stigli ili vidjeli registraciju, a eto ja pošten pa stanem,,,

 

dali je to sve sad uzalud ili se još uvijek može poslati kakva molba? Planirao sam posuditi novce i platiti 2/3 +500 kuna pa me zanima ako mi ta molba uspije i smanji se kazna, dali dobivam dio novca nazad? Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija