Jump to content

Lakse tjelesne ozljede i odšteta


infamus

Preporučene objave

Ovako,prije nekog vremena sudjelovao sam u tučnjavi gdje je jedan frajer napao mrtav pijan na buraza gdje sam ja proskoci gdje smo se nekih pola minute pohrvali i izmjenili par udaraca.Lik je nakon vise od 2 sata otisao na hitnu gdje su mu izmjerili 1,66 promila i lakse tjelesne ozljede.Za to smo saznali tek sutra dan kad je dosla policija.

 

I tako to zavrsi na prekršajnom sudu gdje su 3 svjedoka to potvrdila,gdje smo mi 2 puta dolazili na sud,dok taj lik ni njegov odvjetnik uopce nisu dosli,tek na zadnji tj 3 put doveli nekog svog svjedoka gdje je on napricao sve i svasta i pobio svjedocenje ostale 3.Na temelju toga su ga oslobodili kao on nije nista skrivio,sve smo ja i buraz krivi.

 

Sad je nakraju doslo opd njegovog odvjetnika da sam ja i buraz duzni uplatiti svaki 50000 kuna njemu,jel to **beno moguce?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To su gluposti kojima se odvjetnici služe da "ulove" naivne žrtve.

 

Prvo i osnovno - je li presuda Prekršajnog suda pravomoćna? Ukoliko nije, prvo treba pričekati njenu pravomoćnost, vezano uz to - jeste li se žalili?

 

Druga stvar - čak i ako je presuda pravomoćna, istina jeste kako on ima pravo potraživati naknadu štete od vas i brata, ali definitivno ne u ovoj visini od 100.000,00 kuna (?!). Da se lakše snađete, dajem vam link gdje možete dobiti okvirnu sliku prave "odštete" - http://www.iusinfo.hr/UsefulDocs/..%5CAppendix%5CDDOKU_HR%5CDDHR20110111N53_5_1.pdf

 

Prema mojoj procjeni, a i sukladno ustaljenoj sudskoj praksi - imao bi pravo na maksimalno 5.000.00 kuna od vas i brata zajedno, i to pod uvjetom da je presuda Prekršajnog suda postala pravomoćnom. Osim, naravno ukoliko nije bilo ozbiljnijih posljedica, ali sasvim sigurno nije, jer se radilo o lakšim tjelesnim ozljedama.

 

Ovako, mogli bi slobodno angažirati odvjetnika (ali i nije potrebno), a što se odgovora drugoj strani tiče - ukoliko presuda nije pravomoćna, slobodno odgovorite da ćete se o zahtjevu izjasniti po pravomoćnosti presude Prekršajnog suda, a ukoliko je presuda postala pravomoćnom, možete ili napraviti izračun neke realne štete (prema ovom linku), i priznati zahtjev u toj visini (recimo 5.000,00 kuna ili manje), a sa ostalim (95.000,00 kuna ili više) recite lijepo odvjetniku da ide u parnicu, ili možete reći da ne priznajete zahtjev ni u kojoj visini i da neka slobodno ide u parnicu.

 

Lijepo je ovaj odvjetnik "napumpao" drugu stranu sa visinom odštetnog zahtjeva, a to je učinio iz razloga da on sam više zaradi, samo što to ovaj ne zna. Znat će kada mu ispostavi račun za njegove usluge, koji će mu "pojesti" odštetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,pravomoćna je...i odma smo otisli po odvjetnika i uložili žalbu...

 

Ako ste uložili žalbu, tada nije pravomoćna i stoga je ovaj zahtjev za naknadom štete preuranjen (zasada).

 

Gledao sam na linku ali nažalost nesnaazim se oko toga.

 

Ono što je bitno jeste da znate da je neki maksimum koji bi mogao dobiti cca 5.000,00 kuna (računjaući vas i brata zajedno). Vidite malo i sa odvjetnikom (uostalom, zato ga i plaćate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija