Jump to content

Ugovor na neodredjeno vrijeme (iznajmljivanje stanova)


Kres7787

Preporučene objave

Postovanje,

 

Zamolio bih nekog za pravni savjet/pomoc.

 

Otkazao sam stan koji sam unajmio i u kojem sam bio oko 6 mjeseci, i upao u probleme oko pologa. U nasem ugovoru stoji sljedece:

 

"

Članak 3

Ugovorne strane su suglasne da se ovaj ugovor sklapa na neodredjeno vrijeme s otkaznim rokom 30 dana te sa datumom useljenja 8. studenog 2013. godine, a buduci da je stan u prodaji.

"

 

No, vlasnik stana je rekao da neodredjeno vrijeme po zakonu znaci 1-5 godina i da mi polog nece vratiti. Da su joj rekli tako u poreznoj... Zvuci mi kao da trosim vase vrijeme na glupost jer ne bih se usudio vjerovati da postoji takva ogromna rupa u zakonu i da mi moze sad uzeti polog (400 EUR) iako smo se i usmeno i pismeno po ugovoru dogovorili da necu tamo biti godinu dana.

 

Ako mi neko moze pomoci bih bio mnogo zahvalan!

 

Pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najmodavac vas mulja,ako ste ispostovali ugovorni otkazni rok,kakve veze ima zadrzavanje pologa,izuzev ako ste ostali duzni,tad se polog moze pretvoriti u najamninu.

Zakon o obveznim odnosima odredjuje da dužnik može uzeti natrag položenu stvar, ali je o tome dužan obavijestiti vjerovnika, dok pravo dužnika da uzme položenu stvar prestaje kada je se odrekne pisanim putem pred sudom ili pred za to ovlaštenom osobom, a vjerovnik izjavi da prima položenu stvar i kad bude utvrđeno pravomoćnom odlukom da polaganje udovoljava uvjetima urednog ispunjenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija