Jump to content

Dostava (ne) sudskog rješenja?


kika7

Preporučene objave

Dana 07.03.2013 g donesena je sudska presuda na TRGOVAČKOM SUDU U BJELOVARU u kojoj sam izgubio spor.Rok žalbe na presudu je bio osam dana.Moj problem je u tome što ja nisam zaprimio sudsko rješenje..poštar je dostavio rješenje na adresu lokala koji je trajno zatvoren od 01.04.2013 te tamo to nitko nije mogao potpisati.Postoji li način da se žalim i ako postoji kako,jer u izvadku iz obrtnog registra je vidljivo da je lokal(koji je bio u najmu)ne jednoj adresi tj. sjedište obrta, a adresa stanovanja/sjedišta na drugoj adresi te smatram da mi je sud trebao nakon neuspjele dostave (koja je bila samo jednom)ponovo poslati rješenje na adresu stanovanja??Molim za savjet i pomoč!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam o tome pridavao posebnu pažnju,jer sam smatrao na brzinu naših sudova da je to normalno,ali svejedno mislim da su mi po ovršnom zakonu članak8. stavak 1. trebali dostaviti rješenje barem na kučnu adresu tj, mjestu stanovanja.Ako imate kakav savjet dobro bi mi došao..Hvala

Dostava

Članak 8.

(1) Pravnoj osobi koja je upisana u sudski ili drugi upisnik i odgovornoj fizičkoj osobi u toj pravnoj osobi dostava se obavlja na adresu navedenu u prijedlogu. Ako dostava na adresu navedenu u prijedlogu ne uspije, dostava će se obaviti na adresu sjedišta upisanoga u upisnik. Ako dostava ne uspije ni na toj adresi, obavit će se isticanjem pismena koje je trebalo dostaviti na oglasnoj ploči suda. Smatrat će se da je dostava obavljena istekom osmoga dana od dana isticanja pismena na oglasnoj ploči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija