Jump to content

Rad u ministarstvu više od 5 godina na određeno


državni službenik

Preporučene objave

Pozdrav,

naime radim već više od 5 godina u ministarstvu, gdje mi se produljuje ugovor svakih godinu dana. Konzultirao sam se s jednim odvjetnikom koji mi je rekao da spor sigurno mogu dobiti, sukladno Zakonu o radu koji je lex specialis u odnosu na Zakon o državnim službenicima, a koji propisuje da rad na određeno ne smije trajati dulje od 3 godine.

 

No, čuo sam i jedno drugo tumačenje odbjetnika koji također kaže da se spor može dobiti, ali da on mora biti okončan, pravomoćan prije isteka ugovora na određeno jer automatizmom ugovor prestane važiti i ti više nemaš nikakva prava.

 

Kakva su vaša iskustva i može li se upravnim postupkom doći do pravde, posla na određeno, bez posljedica otkazivanja ugovora na određeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o radu je lex specialis u odnosu na Zakon o državnim službenicima po pitanju radnih odnosa? Ili ste vi nešto krivo shvatili ili ovaj prvi odvjetnik ima zanimljiva razmišljanja o odnosu između pojedinih zakona.

 

Inače, čl. 61. st. 9. http://www.zakon.hr/z/108/Zakon-o-dr%C5%BEavnim-slu%C5%BEbenicima - "Državna služba na određeno ne može postati državna služba na neodređeno."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G-man, znači da odredba Zakona o radu koja govori da rad na neodređeno ne može trajati duže od 3 godine ne vrijedi za državne službenike čija se radna prava reguliraju Zakonom o državnim službenicima?

 

Po toj logici, nekoliko stotina tisuća radnika državne službe ne mogu ostvariti pravo, propisano Zakonom o radu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija