Jump to content

hipoteka


emka

Preporučene objave

Hipoteka će biti upisana ukoliko je kao sredstvo osiguranja određeno založno pravo vjerovnika.

 

Poštovani,

nisam baš shvatila na što mislite, naime radi se o stanu koji je pod otkupom, (zgradu radio nekad Pionir) piše ovako :SAMOUPRAVNE INTERESNE ZAJEDNICE STANOVANJA I KOMUNALNIH DJELATNOSTI , da li ima zapreka za prodaju ?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Temeljem ugovora o kupoprodaji ....upisuje se hipoteka na stan upisan iznos od ....kn sa kamatama u iznosu od ..kn spp, a kao nositelj tog prava upisuje se:

 

1. GRAD ZAGREB

......

Zabilježuje se da iznos hipoteke podliježe revalorizaciji

 

Upisano na C listu. Molim pomoć, da li se po završetku otkupa može stan prodati ili mijenjati. Puno hvala na pomoći. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu nešto ne štima. No, neovisno o svemu, ukoliko je doista upisana hipoteka, tako dugo dok je ona upisana, postoji opasnost njene aktivacije od strane založnog vjerovnika. Navedeno nije zapreka za pravni promet predmetnom nekretninom, međutim eventualni kupac, imajući u vidu načelo povjerenja u ZK se izlaže opasnosti gubitka tako kupljene nekretnine, tako dugo dok se hipoteka ne skine.

 

Ono što je meni nejasno je "priroda" trenutno upisanog ZK vlasnika, jer po postu #3 ispada da se radi o društvenom vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zapravo je prije cca 20- godina za stan dogovoren otkup za koji plaćam svaki mjesec uplatnice. To je krenulo sa onom erom otkupa stanova, ako me shvaćate no postavila sam pitanje jer zapravo nisam bila sigurna što treba pisati u zk. ako me razumijete. Da li je ta hipoteka upisana jer stan još nije otkupljen.?? Odnosno je li to pravna terminologija u zk za stanove koji se otkupljuju?Hvala na pomoći. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija