Jump to content

Ovrha od strane HRT-a


mrma86

Preporučene objave

Molila bih savjet.Naime,prošle godine bila sam u posjeti sa djetetom kod bivšeg dečka i došao je kontrolor Hrt-a.Dečka koji je vlasnik kuće i svega u njoj pa tako i tv prijemnika nije bilo doma pa sam ja otvorila vrata,da bi mi dotični gdin kontrolor rekao da treba plaćati tv pretplatu na što sam mu ja lijepo objasnila da ja tu ne živim,da nemam veze sa tom kućom i da sam u posjeti,on je rekao da mogu reći bilo što ali da ne mogu dokazati na što sam ja njemu pokazala osobnu na kojoj je jasno vidljiva moja adresa i moji podaci.Nakon toga,bez mog znanja počeli su stizati računi na moje ime,i to čak i ne na tu adresu nego na potpuno krivi kućni broj.Kako je u pitanju malo selo u kojem svi sve znaju ja sam ipak saznala za te račune ali prekasno jer ne odlazim onamo često.Napravljena mi je ovrha i blokiran račun!Znači,nije čak ni prava adresa te kuće u tom mjestu nego totalno drugi kućni broj,stavljeno je moje ime a ja nikada nisam živjela tamo i nemam nikakve veze sa tom kućom,ne posjedujem nekretninu a kamoli televizor u njoj!!!Nezaposlena sam i da i želim platiti nemam odakle,a da se razumijemo,ne želim plaćati za nešto što nije moje.Ne znam što učiniti da se to poništi jer su moji podaci uzeti na prevaru,izmjenjeni i korišteni u svrhu Hrt-ovog nameta.Uz to trebam vratiti minus u banci,to bih mogla na rate,ali to sad otpada jer imam ovrhu na računu!!!I kako dalje?Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali ste u roku 8 dana od primitka ovršnog prijedloga uložiti prigovor i dalje iznositi dokaze na sudu. Sada kada je ovrha pravomoćna i račun blokiran teško da ćete moći nešto napraviti. No sada najprije ovjerite izjavu (skinite sa stranice HRT-a) kod JB da ne posjedujete TV na adresu na koju su Vam dolazili računi tako da Vas barem dalje ne terete za račune u buduće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.... jer su moji podaci uzeti na prevaru,izmjenjeni i korišteni u svrhu Hrt-ovog nameta.

nisu ti podaci uzeti na prevaru ako si dragovoljno dala osobnu iskaznicu.

osobnu iskaznicu si dužna dati samo policiji na zahtjev. drugima ako hoćeš.

čekaj rješenje za ovrhu. u zakonskom roku od 8 dana podnesi prigovor i osporavaj rješenje za ovrhu u cijelosti.

osporavaj vjerodostojnu ispravu. traži prijavnicu za rtv pretplatu. traži vještačenje potpisa (ako nisi potpisala prijavu).

ako si potpisala prijavu za rtv pristojbu plaćaj ispostavljkene račune.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija