Jump to content

Prolazak kroz crveno PITANJE


123marko123

Preporučene objave

Uzmimo da sam prošao kroz crveno kao sto policajac tvrdi. Upalio je rotaciju i za mnom, ja sam isti sekund stao. dosao je do mene, pitao me "Jeste pili što?", "jesam prije 5-6 sati", "jeste se voljni alkotestirati", "jesam". on mi tada uzima vozacku, proseta do auta i u roku doslovno 5 sekundi se vraca i govori mi "necemo vas alkotestirati, imamo vase podatke, doci ce vam kazna na kucnu adresu". Sad mene zanima da li sam trebao dobiti prekrsajnu prijavu, da li me pokusao zastrasiti, jer ne znam kako je u 5 sekundi mogao sve provjere obaviti? Kako on moze dokazati da sam prosao kroz crveno ako je sa mnom bio suputnik koji ce potvrditi da nisam. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršaj je utvrđen opažanjem policijskog službenika, a kući će stići najvjerojatnije OPN/PN (nalog), na koji ćete moći prigovoriti i tražiti sučeljavanje s policajcem/ima te svjedočenje svjedoka. Ukoliko se policajac/i odazove/u, sud će naravno povjerovati njemu/njima i oderat će vas. Razmislite isplati li vam se na taj način prigovarati ili je bolja opcija priznati i moliti sud za smanjenje kazne, ukoliko se radi o prvom prekršaju - u kojem slučaju je smanjenje zagarantirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost nije prvi prekršaj, prije par godina sam imao kaznu za alkohol kada sam napuhao 0.61, a dozvoljeno je bilo 0.60. Mozete li mi reći koji je postupak ukoliko se policajac ne odazove na suočavanje? I koja je kazna za prolazak kroz crveno? I u kojem roku mogu očekivati taj OPN/PN?

 

EDIT:

samo da nadodam da mi je taj alkohol bio prvi prekršaj i nisam dobio smanjenje kazne (novčane), ali su kao ukinili uzimanje dozvole

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se policajac ne odazove, zvat će ga opet. Ako se ne javi nekoliko puta (svaki slučaj je za sebe, tako da nema prognoze koliko je to "nekoliko"), sud može i odbaciti prijavu radi nedostatka dokaza.

 

Crveno svjetlo - 2000-5000 kuna, 2 boda i 3 mjeseca oduzimanje vozačke (čl. 59. ZSPC-a).

 

Prekršajni nalog ti može doći i nakon nekoliko mjeseci. Tu nema pravila i ovisi o gužvi u postaji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po nadimku pretpostavljam da si policajac pa me zanima znaš li kolika je vjerojatnost da policajac dode/ne dode na suočavanje (iz nekog iskustva sa kolegama jer znam da opet ovisi od policajca do policajca)? Hm nije mi problem platit (mislim je, jer mi je to jedna plaća, a tek sam se zaposlia), ali veći mi je problem jer do radnog mjesta ne vozi nikakav autobus, pa bi mi oduzimanje dozvole dobrano naškodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija