Jump to content

Naknada stete nakon izvedenih gradjevinskih radova-razlika u namirivanju


ketcha

Preporučene objave

Poštovani,

molim za savjet. Tijekom aprila izvodjac radova je nacinio stetu koju nije voljan otklonit niti smo mi voljni da ga otkloni. Pokusali smo putem procjene stete namiriti bar dio radova. No,Osiguravajuće društvo je vrlo neprofesionalno i kako to uobičava dalo na znanje da je učinjena šteta 3 puta manja od sudskog vještačenja. S obzirom da smo u međuvremenu zatražili i ponude drugih građevinskih firmi i da se poklapaju sa vještačenjem sudskog vještaka nismo spremni potpisat sporazum o namirivanju.

 

Kako nisam pravne struke i nemam iskustva,molim neki savjet sto ima odgovoriti i na koja prava se pozvati. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad bi bilo moguce, rjesili bi ali se Osiguravajuca kuca ne zeli nagoditi. Naime, nakon sto smo primili rekapitulaciju stete od Osiguravajuce kuce pozvali smo sudskog vjestaka da procjeni stetu s obzirom da nam je jasno da je ponudjen iznos kojim ne mozemo nadoknaditi ni 1/5 nastale stete (otac i ja smo gradjevinske struke). Procijena vjestaka sa detaljnim opisom svih zatecenih ostecenja i svih iznimnih okolnosti (stan je u zasticenoj zoni starogradske jezgre, zgrada ima 120 god! itd..) je premasila za 3 puta procijenu. Pisali smo prigovor i uskoro dobili konacnu odluku komisije koja pobija sve procijenjeno i utvrdjeno na terenu. Posljednje smo poslali prigovor na konacnu odluku navodeci da smo spremni nagoditi se van suda. Da se radilo o nesto realnijoj odsteti (bar 1/2 ucinjene stete) nebi se uopce zamarali a ovako igramo ping-pong.

Pokusaj te problem rijesiti nagodbom izvan suda.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija