Jump to content

Razvod, alimentacija i poklanjani novci za vrijeme braka


Friedrich

Preporučene objave

Poštovanje,

 

ušao sam u brak sa stanom i novcima koje mi je poklonila majka (nasljedstvo od pokojnog oca). To je, pretpostavljam, moja osobna imovina. Majka mi je poklanjala neke novce (također od pok.oca) i za vrijeme dok sam bio u braku. Je li to isto moja osobna imovina, sad kad se razvodimo? Budući da sam uzdržavao suprugu, moguće je da ću morati plaćati alimentaciju za nju neko vrijeme,dok se ne zaposli, ako to zatraži?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ušao sam u brak sa stanom i novcima koje mi je poklonila majka (nasljedstvo od pokojnog oca). To je, pretpostavljam, moja osobna imovina.

 

Tako je.

 

Majka mi je poklanjala neke novce (također od pok.oca) i za vrijeme dok sam bio u braku. Je li to isto moja osobna imovina, sad kad se razvodimo?

 

Ako je darovanje učinjeno isključivo vama, a ne i supruzi - predstavlja vlastitu imovinu.

 

Budući da sam uzdržavao suprugu, moguće je da ću morati plaćati alimentaciju za nju neko vrijeme,dok se ne zaposli, ako to zatraži?

 

Ukoliko to zatraži i ispunjava zakonske uvjete za isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma radi se o tome da ja nemam vozačku, a imao sam novce. U salonu su mi rekli da ja ne mogu biti vlasnik nego supruga. zato je uplatnica auto-salonu nosila ime moje supruge kao platitelja, a novci su dignuti smog računa (oni isti novci od moje majke). Sad mi svi kažu da sam mogao biti vlasnik bez obzira na vozačku...a eto, nisam to tad znao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nisam ništa prešutio. Rekla je, doduše, da mora sve papire pogledat da bude sigurna. Ali bojim se da bi me to moglo koštati više od vrijednosti auta. U svakom slučaju, kad vidim što mi kaže obratit ću se i nekom drugom odvjetniku...čisto da vidim drugo mišljenje. Ne bi doista imalo smisla da osobna imovina kad se njome počne unutar braka raspolagati, mijenjati iz novca u nekretninu odjednom postane zajedničko vlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija