Jump to content

zastara ovrhe


muca

Preporučene objave

Imam presudu o vraćanju duga. Nije još pravomoćna. Predan je ovršni prijedlog ( privremena mjera) no tip je dobio otkaz pa je bivši zaposlenik odgovorio da zbog toga nije u mogućnosti realizirati ovrhu. Da li to znači da je ovršni postupak pokrenut ili ne?( ( Ne znam što znači ovršni postupak- prijedlog ili realizacija istog?) Da li i kada nastupa zastara? Puno hvala unaprijed.

što ako tip nikad ne počne raditi, dakle, nemam što ovršiti,a ne vrati novce? Da li ga se može prijaviti kazneno zbog ne poštivanja sudske presude?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niste bas razumljivo objsanili svoj slucaj, ali ukoliko je predan ovrsni prijedlog, presuda postaje pravomocna kada ovrsenik primi rjesenje o ovrsi tj. kada mu ga dostave i nema zastare na ovrhu, to sto u ovom trenutku nije moguce provesti zapljenu 1\ 3 njegove place koliko je zakonom dozvoljeno osim ako ugovorom nije drugacije definirano, ne znaci da necete moci naplatiti svoja potrazivanja prema ovrseniku.Mozda trenutno nema primanja jer je dobio otkaz, ali ukoliko pronadje novi posao i ako narvno bude prijavljen moci cete provesti ovrhu na njegovoj placi, medutim mozda ovrsenik ima u svom valsnistvu nekavu nekretninu ili pokretninu, pa se mozete naplatiti provedbom ovrhe nad istom.

nadam se da sam vam barem malo pomogao, naime i ja sam imao slican slucaj, pa vam govorim iz iskustva.

i da sto se tice kaznene prijave, moguce je i to podnjeti ukoliko ne uspijete napraviti nikakav dogovor sa njim o povratu duga, tj. ukoliko se necete imati iz cega naplatiti ili barem dogovoriti s njim da vam otplati dug u razumnim ratama.Medutim pitanje je sto cete time postici, on moze dobiti do 5 godina zatvora ovisi o tezini slucaja, ali vi ipak necete naplatiti svoja potrazivanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija