Jump to content

Pravna zastara


Posjetitelj ls17

Preporučene objave

Posjetitelj ls17

Postoji li neki rok nakon kojega nije moguće pokrenuti pravni postupak? Nezaposlena sam dvije i pol godine. Prilikom potpisivanja sporazumnog otkaza bila sam, ajmo reći, izvozana. Drugo jutro nakon potpisivanja istog nazvali smo sindikalnog povjerenika s pitanjem može li se potpisano poništiti? Rekao je da ne može. S obzirom na to da sam osoba s invaliditetom i nisam bila u potpunosti upućena u svoja prava imam li ikakve osnove za tužbu? Osobe s invaliditetom su zaštićene od otkaza. Navodno sam imala pravo na žalbu u roku 7 dana, što mi nitko nije rekao.

Kamate na otpremninu oko koje sam se borila mjesecima sam uspjela namiriti sudskim postupkom.

S tim da mi je otpremnina bila obećana sa prvom sljedećom plaćom i zbog toga sam se odrekla otkaznog roka. Dobila sam ju nakon 8 mjeseci. Imam li pravo na 3 zaostale plaće i ikakve osnove za tužbu?

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj ls17

Otkaz je bio sporazuman, ali druga strana nije ispoštivala niti jedan dogovor. Potpisan je samo zbog obećanja koja nisu ispunjena i koja su bila uvjet mog potpisivanja. Tako to biva u Lijepoj našoj valjda.

Ja osim toga vidim i laganje sindikalnog predstavnika, laganje bivšeg mi direktora, neupućivanje mene kao osobe s invaliditetom u moja prava. Vidim ja još toga, ali koga briga? U ovoj državi ne možeš očekivati pravdu od nikoga.

U svakom slučaju, hvala rubens.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija