Jump to content

Prepoznavanje/suocenje


ivan.z

Preporučene objave

Pocinjen prekrsaj zbog pojasa i nenosenje osobnih dokumenata kao ni dokumene vozila. Da li u prekrsajnom postupku postoji stavak prepoznavanje a ne suocenje. Jer u ovom slucaju indetitet nije utvrden osoba odbila potpisat zapisnik,e sad na sudu treba zatrazit prepoznavanje da li je to moguce? Ne zelim suocenje jer tamo policija prica kako sutkinja navodi a svjestan sam da nemaju pojma o kome se radi ti od kad je taj prekrsaj.zato bi volio prepoznavanje ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jer u ovom slucaju indetitet nije utvrden osoba odbila potpisat zapisnik,
Pa na osnovu čega je napisan prek nalog?

nema nikakvog zapisnika samo postoji potpis za dostavu prek naloga izdanog na licu mjesta a taj potpis i nije priznanje prekršaja i nije ni bitan u prek postupku.Nalog se može uručit uz napomenu "odbio potpisat" i sve ok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me to prepoznavanje jer policija uvijek laze na sudu kad svjedoci u vecini slucajeva tvrdi kako sutkinja i zeli a nema pojma o kome se radi. Posto sam odbio potpisati sutkinja mi ne moze rec da je to moj potpis jer ovdje se radi o propustu policije jetnije odveo osobu na provjeru indetiteta i policiju . Taj prekrsaj je mogao pocinit i moj brat blizanac veoma smo slicni. Dobro zatrazit cu prepoznavanje .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A dovoljno je i da policajac pokaže na sudu da se radilo o toj osobi i to je to. Kod ovakvih stvari sud sigurno neće dozvoliti zavlačenje i otezanje.

 

Smatram da to nije dovoljno jer se radi o tome da se utvrdi indetitet osobe koja je vozila znaci osoba se mora prepoznat .. Nije to da ja negiram da nisam bio vezan pa policajac svjedoci na sudu pa se mi suocavamo ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam blizanca ali jedna godina je razlika i slicni smo.. Mislim da nema tu sta sporno i da u vecini slucajeva kada se treba utvrdit indetitet treba napravit prepoznavanje koje se uopce ne provodi l,ocito jer je to skup postupak i treba vise vremena jer znamo da se prepoznavanje provodi u posebnu prostoriju sa pet osoba itd itd. Policija je napravila propust e sad dal se isplati zbog tisucu kuna radit prepoznavanje i gubit vrijeme novac to nek ona odluci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajac nije napravio propust, a sud će ti vjerojatno odbiti bilo kakve radnje u tom smjeru, radi ekonomičnosti postupka. Pozvat će policajca koji će te pokazati i time će to biti riješeno. Samo ćeš si bez veze zakomplicirati postupak.

 

U redu a mi mozete onda reci razliku izmejdu suocenja i prepoznavanja? U kojem slucaju se vrsi prepoznavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postujem ovaj forum ali ovdje se uvijek isto ponavlja i savjetuje priznanje i kajanje ..i onda jedan bogatiji poduzetnik bude osloboden optuzbe recimo za moj slucaj i onda svi govore kako je netko nekog potplatio kako je korupcija u drzavi kako dobar odvjetnik moze :-) sve itd.. A u biti to mozemo i mi mali gradani samo nas nema tko epdat savjet i kad ga sami damo budemo poklopljeni . mozda se bojite kaznenog djela nadpisarstva ne znam u cemu je problem sto se ne govori istina . pa tako bi i nasu policiju poticali da malo odgovornije rade svoj posao . policija me nije odvela u postaju na provjeru indetiteta i sto sad? Tko je vozio autombil? Zasto ne prepoznavanje zato sto policajac sa sigurnoscu tvrdim ne bi znao tko je vozio dok mu je na sudu serviran pocinitelj na tanjuru. Smatram da to nije u redu a policija na sudu iz isobnog iskustva dosta laze dok sutkinja ni ne dozvoljava bas da se ga ispituje jer zna da ce se zbuniti jer na dan napise 20 kazni pa ti sad znaj kome si pisao i za sto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nisi imao kod sebe nikakve dokumente, nisu ti smijeli niti mogli u pravilu napisat prekršajni nalog, trebao si prvo biti priveden u najbližu pp na utvrđivanje identiteta, jer na nalogu mora biti napisano na koji nacin je provjeren identitet. Ako ces tvrdit da to nisi bio ti onda sud moze tražit od vlasnika vozila ko je tog dana upravljao vozilom... Al opet ako si vlasnik vozila i tvrdit ces da to nisi bio ti i da ne znas ko je vozio, sud to nece popusit... Ako je bio brat uvaljat ces njega..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posto sam odbio potpisati sutkinja mi ne moze rec da je to moj potpis ...

 

Taj prekrsaj je mogao pocinit i moj brat blizanac veoma smo slicni.

Ne može ti nitko reći da je bilo čiji potpis jer ga nema a on uopće nije bitan (da li ga ima ili ga nema) jer se radi o potpisivanju primanja naloga a ne priznanja krivice.

 

 

Pa će brat platit i stvar riješena.

 

A možda te policija i osobno poznaje :zbunj:

 

Reci/napiši da ti nisi počinio prekršaj jer nisu utvrdili identitet počinitelja i završena priča.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija