Jump to content

Ovrha i poziv na sud


batman1

Preporučene objave

Evo ukratko da opišem sitauciju u kojoj se nalazim:

2011. kontroler je upao u stan gdje sam privremeno boravio, te nekim čudnim spletom okolnosti sam ja potpisao neke papire. Da odmah napomenem, taj stan nije u mom vlasništvu te nikad nisam imao prijavljeno boravište na toj adresi jer sam tu proveo neko kratko vrijeme za vrijeme studiranja.

2 godine nakon, na prebivalište mi je došla ovrha od HRT-a u kojoj navode da sam dužan platiti 4 mjeseca pretplate i još neke troškove, ugl oko 1200kn. Na tu ovrhu sam uložio prigovor zbog pogrešne pasivne legitimacije u kojem sam napisao da nisam nikad boravio te da mi je nepoznata ta adresa (koju navode u ovrsi), te da mi nije jasno kako ovrhovoditelj zaključuje da sam ja vlasnik ili korisnik navedenog stana. Još sam istaknuo da sam nezaposlen te da nemam u svom vlasništu nikakvu pokretninu, a kamoli nekretninu u navednom gradu, te da nikad nisam primio bilo kakvu opomenu za plaćanje tražbina od HRT-a i da mi nije jasno kojim se to razlozima ovrhovoditelj rukovodi kada je podnio predmetni ovršni prijedlog. Također sam naveo i prigovor zastare.

Od toga je prošlo više od godina dana i potpuno sam zaboravio na to, dok mi danas nije došao poziv na općinski sud i rješenje. U rješenju piše kako se rješenje o ovrsi stavlja van snage te po pravomoćnosti ovog rješenja postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga po pravilima parničnog postupka.

 

I sad me zanima šta da očekujem na sudu, kakve su mi šanse i mogućnosti, jer nebi htio plaćati sudske troškove u slučaju da izgubim, te da li ja uopće moram izlaziti na sud, jer sam negdje pročitao da se i na ovo može uložiti prigovor na temelju zastare.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo bi ti bolje držati se promašene pasivne legitimacije. zastare najvjerojatnije nema.

u policioje izvadi uvjerenje o prebivalištu. priloži ga sudu kao dokaz.

zaboravi da si uopće bio u tom stanu. izjavi da neznaš čiji je stan.

 

drugi put ništa ne potpisuj (nemoj slučajno izjaviti da si zabunom potpisao)

niko te nemože natjerati da to napraviš.

 

kako su došli do tvoje prave adrese ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
koji javni bilježnik (iz kojeg mjesta) je donio rješenje za ovrhu ?

u kom mjestu se nalaziš (imaš prebivalište)?

 

Prebivaliste mi je u Buzetu. u Zagrebu imam boraviste i radim (iako na onoj adresi od HRT-a nikad nisam imala boraviste, i bila tamo kratko vrijeme), a odvjetnicki ured slao ovrsne prijedloge na tu adresu gdje je TV, tako da ih ja nikad nisam primila, sad mi je stiglo na adresu prebivalista (u Buzetu) tek ovrsni prijedlg (na racune iz 2011) koji je pokrenut 2012 javnog biljeznika u Zagrebu. Ne znam na sto mi se najbolje vadit. Da sam u vrijeme racuna iz 2011 imala boraviste na drugoj adresi koja uredno placa pretplatu (kao i adresa mojeg prebivalista).

 

Ažurirano

 

i citam taj ovrni prijedlog, malo sam citala u zakonu o ovrhama gdje pise da ovrsni prijedlog mora sadrzavati moj maticni broj, na ovom ovrnom prijedlogu nema ni mog maticnog broja, ni adresa prebivalista. ne znam od kakvog je to znacaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ti imaš prebivalište u Istri.

Istarski sudovi drugačije rješavaju ovrhe po rtv pristojbi.

na rješenje o ovrsi podnesi prigovor(javnom bilježniku koj je rješenje dostavio ) podnesi prigovor . osporavaj nadležnost javnog bilježnika.

nadležnom je javni bilježnik u Buzetu i Općinski sudu u Buzeti.

 

Ovršni zakon

Podnošenje prijedloga za ovrhu javnom bilježniku

Članak 279.

(1) Za određivanje ovrhe mjesno je nadležan javni bilježnik čije sjedište je u jedinici područne (regionalne) samouprave prebivališta ili sjedišta ovršenika.

(3) Ako prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave bude podnesen sudu umjesto javnom bilježniku, prema odredbi stavka 1. ovoga članka, sud će prijedlog odbaciti. Na isti način sud će postupiti ako je prijedlog iz stavka 1. ovoga članka podnesen mjesno nenadležnom javnom bilježniku

 

prigovor javnom bilježniku poslati preporučeno i sa povratnicom iz Buzeta (neko od ukućana).

daljnje informacije po obavještenju o postupku

pročitaj poruku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto ? vadi se na sve . zastara,nenadležnost suda,promašena pasivna legitimacija. ako tvoji plaćaju pristojbu navedi da je pristojba za sporno razdoblje plaćena i dostavi kopiju uplatnice.

možeš se pozvati na šta hočeš. šte će sud uvažiti ????

 

 

i citam taj ovrni prijedlog, malo sam citala u zakonu o ovrhama gdje pise da ovrsni prijedlog mora sadrzavati moj maticni broj, na ovom ovrnom prijedlogu nema ni mog maticnog broja, ni adresa prebivalista. ne znam od kakvog je to znacaja?

 

žalba i zbog tog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, odvjetnik mi sastavio zalbu sa 5 stavaka zalbe. ugl, prvo se zali da ovrsni prijedlog nema moju točnu adresu ni OIB, da su dostavljali na krivu adresu, zastaru, i još nešto krivo obračunate neke tarife....zapravo sad kad najviše mislim kakav je to ovršni prijedlog koji mi dolazi i tereti me za nešto po zakonu a gdje ja na njemu nisam definirana sa svojim OIB-om. odnjela sam ga osobno u javnobilježnički ured gdje su bile ljute na mene kad sam tražila fotokopiju originalnog spisa. ugl moj odvjetnik kaže da ovršni prijedlog mora imat datum (koji ovaj nema). iz fotokopije spisa se vidi da su dva puta slali na tu adresu gdje je tv bio prijavljen, a sad nakon par godina na moju adresu prebivalista. također, da mora provjerit dal ima u zakonu neki vremenski okvir nakon što im dve dostave na onu adresu nisu uspjele kada trebaju od policije tražiti i dobiti moje točno prebivalište i poslati. zna netko o tome nešto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija