Jump to content

Prijava boravišta i novi zakon


cica2505

Preporučene objave

Ovako...imamo prebivalište u Slavoniji,a boravište u Puli u iznajmljenom stanu u kojem živimo već 2,5 god. Razlog preseljenja je bio posao. Radili smo u nekoliko firmi,sve na ugovor o radu po par mjeseci,sezonski a bili i bez posla.Trenutno suprug radi-al i to je pitanje do kada će izdržati jer primanja nisu redovita,ja sam u 7.mj.trudnoće-a kad su u firmi saznali da sam trudna,nisu mi produžili više ugovor,a sestra završava sezonu.

 

Slj.tjedan nam ističe prijava boravišta na god.dana i danas sam bila u policiji da vidim možemo li boravište još produžiti jer je u 12.mj.2012.izišao novi zakon da se produljavanje više ne može vršiti ako smo u tom mjestu više od 2 g.

Ženska na šalteru je bila bezobrazna i neljubazna. Rekla-tj-više se derala dok je sve govorila, da ne možemo više produžavati, moramo prijaviti prebivalište ionako tu živimo skoro pa 3 g... Rekla sam joj da nemamo stalni posao,stan nije naš,otkud da znam hoće li doći do nekih problema pa se moramo vratiti u Slavoniju...rekla je da to nju ne zanima i pitala sam je možemo li se onda prijaviti na neku drugu adresu?Hladno mi je rekla ne i nastavila mi držati pridiku.

 

Fora je u tome što mi je ta ista osoba kad sam došla s istim pitanjem prije neka 2 mj. rekla da možemo još god.dana produžiti boravište na toj istoj adresi,prijaviti na neku drugu adresu ili promijeniti prebivalište. Isto tako prije 20-ak dana u Slavoniji mi je djelatnik na šalteru rekao da boravište možemo još god.dana na ovu adresu prijaviti,tj.produžiti ili na drugu adresu.

 

Zanima me sada zna li itko pravu istinu,mogu li boravište prijaviti na neku drugu adresu ovdje u Puli ili moramo mijenjati prebivalište?

 

Jer da sam znala da moram mijenjati prebivalište na pulsku adresu,ne bih bezveze išla prije 20-ak dana raditi osobnu u Slavoniju,ipak nije mi se lako šetkati i vozikati u trudnoći jer sam na komplikacijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slj.tjedan nam ističe prijava boravišta na god.dana i danas sam bila u policiji da vidim možemo li boravište još produžiti jer je u 12.mj.2012.izišao novi zakon da se produljavanje više ne može vršiti ako smo u tom mjestu više od 2 g.

Duže od 2 godine u komadu.Kad istekne druga godina sačekajte 8-10-15 dana pa prijavite boravak pa ponovo teče reko od 2 godine.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Hvala!ovako bio sam zvao u petrinjsku i bio osobno tamo..kad sam zvao rekli mi da za dokaz da ima dovoljno sredstva za uzdrzavanje treba 3 zadnje platne liste i ugovor o radu..to ima, ima posao za stalo u slovenskoj drzavnoj firmi, primanja oko 1600e...a kad sam bio tamo mi rekla sluzbeinca da treba na racunu imat 40000kn..sto je od toga tocno ? citao sam zakon, i ako sam dobro shvatio moze ili jedno ili drugo..pa ako mi mozete pomoci..hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!Eto imam slično pitanje,pa da ne otvaram novu temu,prikrpat ću se ovdje:

Ako osoba ima prijavljeno stalno prebivalište u RH,a privremeni boravak u drugoj državi EU,a svakodnevno odlazi na posao u RH-da li je dužna prijaviti na PP da ima prijavljeni privremeni boravak u inozemstvu?S obzirom da svaki dan odlazi u RH na posao i u mjesto stalnog prebivališta(pogranična zona pa je sve to u jednom krugu) na PP su mišljenja da MOŽDA i nije potrebno s obzirom da nema izbivanja iz države na godinu dana,al opet zakon je kao jasan i traži prijavu.U slučaju da ipak prijavi taj privremeni boravak,pitanje je isplate putnih troškova-po adresi u inozemstvu ne može biti isplata(riječ je o javnoj ustanovi),a prijavom boravišta se ujedno izjavljuje da osoba izbiva iz države na godinu dana a da realno i nije tako...Malo specifična situacija,al molim ako netko ima neki savjet...hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači,u principu ak se nađe koji zlonamjernik i prijavi da osoba ima prijavljeni privremeni boravak u drugoj državi a da to nije dojavila/prijavila na PP u Hr,neće bit one kazne od 500-5000 kn jer je svakodnevno i u mjestu svog stalnog prebivališta u Hr(?)...nadam se da će se to uzet u obzir ako nekome prorade zle namjere...Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija