Jump to content

Ovrha - pokušaj dostava veći od 2


Stipus

Preporučene objave

Imam ovrhu iz 2008., rješenje o ovrsi primio sam 2014., pisao sam prigovor gdje ovrhu osporavam u cijelosti, slučaj je sada na Općinskom sudu. Nedavno sam izvršio uvid u spis i ustanovio da su mi Rješenje o ovrsi slali:

2008. - prva neuspješna dostava

2013. - druga neuspješna dostava

2014. - treća neuspješna dostava

2014. - dostava rješenja o ovrsi koje sam preuzeo

Prema Ovršnom zakonu broj pokušaja dostava trebao bi biti dva a zatim rješenje ide na oglasnu ploču što u mom slučaju nije poštivano.

 

Što, gdje i kada bih ja trebao učiniti kako bih osporio ovrhu iz razloga previše pokušaja dostave i nepoštivanja Ovršnog zakona od strane javnog bilježnika?

Što se dešava s dugom zbog kojeg je ovrha pokrenuta u slučaju da ispadne da je postupak ovrhe nevaljan, da li da se pozovem na zastaru pošto je prošlo 7 godina od nastanka istog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje za ovrhu temeljem pravomoćne ovršne isprave ili vjerodostojne isprave (računa) ?

nema zastarte duga.

nakon druge pokušane dostave rješenje o ovrsi rješenje je završilona oglasnoj ploči javnog bilježnika . nakon što rješenje provede na oglasnij ploči 8 dana a da nije podnešenprigovor u narednih 8 dana ono postaje pravomoćno.

zastara po pravompćnom rješenju za ovrhu je 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave je od 12.08.2008.

Prvi neuspjeli pokušaj dostave gore navedenog rješenja preporučenom pošiljkom bio je 24.09.2008., drugi neuspjeli pokušaj dostave preporučenom pošiljkom bio je 27.12.2013., treći neuspjeli pokušaj dostave preporučenom pošiljkom bio je 12.03.2014., četvrti uspjeli pokušaj preporučene pošiljke s Rješenjem o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave bio je 09.04.2014.

U roku 8 dana od primitka Rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave javnom bilježniku sam uputio prigovor kojim pobijam dugovanje u cijelosti.

29.05.2014. Općinski sud stavlja izvan snage rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave u dijelu u kojem je određena ovrha i sve provedene radnje se ukidaju. Postupak će se nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga.

06.10.2014. u pisarnici Suda obavio sam uvid u predmet i ustanovio da mi je javni bilježnik rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave slao četiri puta, tj. da sam ga u pošti preuzeo u četvrtoj dostavi, kako je gore navedeno, a trebale su biti dvije dostave i objava na oglasnoj ploči.

Pitam se što poduzeti sada kada znam da je javni bilježnik postupio suprotno Ovršnom zakonu u smislu dostave Rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave više od dva puta. Kako to iskoristiti da se izvučem iz cijele ovrhe, da ovršni postupak postane nevažećim, da izbjegnem plaćanje duga zbog kojeg je ovrha pokrenuta. Ako je postupak ovrhe nezakonit zbog 4 dostave Rješenja o ovrsi na kućnu adresu tada je nakon 7 godina i dug u zastari.

Negdje sam pročitao da je potrebno uputiti žalbu na Županijski sud na području javnog bilježnika, samo što napisati i što ću dobiti s tim? Ima li potrebe na to da mi je rješenje o ovrsi dostavljeno poštom iz četvrtog pokušaja upozoriti pisanim putem i suca koji vodi moj slučaj ili predsjendika Općinskog suda?

Hvala za vrijeme provedeno na mojim upitima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

06.10.2014. Na Općinskom sudu u Samoboru izvršio sam uvid u spis i ustanovio da se u spisu ne nalazi Poziv za pripremno ročište.

14.10.2014. Poštar mi je uručio Poziv na pripremno ročište koje će se održati 09.12.2014.. Poziv je datiran s 03.10.2014. a na koverti je otisnut poštanski pečat 10.10.2014.

Pitam se da li je 06.10. (ponedjeljak) u spisu već trebao biti Poziv na pripremno ročište datiran s 03.10. (petak) ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uputio sam žalbu predsjedniku Županijskog suda na području javnog bilježnika koji mi je rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave slao četiri puta a po mojim spoznajama bile su potrebne dva neuspjela pokušaja dostave i držanje rješenja 8 dana na oglasnoj ploči javnog bilježnika. Isti bilježnik slučaj je 5 godina držao u ladici, čisto da mi kamate rastu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Praznovjerje broja 13.

13. dana u mjesecu teleoperater je izslistao izvod iz poslovnih knjiga na osnovu kojih se pokreće ovrha

13. dana u mjesecu, istog dana, javni odvjetnički ured podnosi ovršni prijedlog

13 - broj sobe u kojoj će se održati pripremno ročište

13 - puni sat u kojem će se održati pripremno ročište

 

a u dvorištu suda čini mi se da sam vidio crnu mica-macu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija