Jump to content

Prekršajni sud marihuana - molim savjet


moral_horizontal

Preporučene objave

Ovo je dugo i opširno, so strap in :)

 

Povijest:

 

1998. konzumirao marihuanu (1 joint) s društvom kad nas je ulovila policija, nas 6 smo dobili manje prekršajne kasne (600-700 kn kaznu) i uvjetnu, ne sjećam se točno koliko.

 

2003. policija me zateklana izlasku iz dilerove kuće s 9 grama, gonjen sam kazneno (diler i njegovi sustanari su dobili po 2-3 mjeseca zatvora) i prekršajno, dobio sam 1000 kn novčanu kaznu i 6. mj. uvjetno + 3 mjeseca testiranja, koje nisam do kraja odradio jer sam završio fax i vratio se u rodno mjesto

 

2014. krim inspektor me legitimirao na autocesti i u ruksaku u autu mi našao 19 g koje sam netom kupio da imam za more + par mjeseci. Nekim čudom mi se smilovao i prijavio me samo prekršajno. Dobio sam poziv za prekršajni sud. Sud predlaže kaznu 5.000 kn i obavezno liječenje.

 

Citiram: "predložena visina kazne treba utjecati na okrivljenika da ubuduće ne čini prekršaj, odnosno da utiče na svijest istoga o povredi javnog poretka."

sic.

 

Dakle, predložena kazna mi se čini dosta blaga s obzirom na količinu, moju recidivnost i sve.

Inače sam uz sve ove *****rije normalno završio fax, u stabilnoj vezi sam, imam karijeru i stalan managerski posao, i ničim drugim se ne ističem i ne rušim ustavni poredak. Miran sam, staložen, liberalan i kreativan.

 

Zanima me par stvari glede suđenja i kazne:

 

1. Kako pristupiti priznanju, s obzirom da sud iz svega ovoga može lako zaključiti da ne mislim odustati. Pretpostavljam da nema smisla inzistirati na tvrdnji da pušim jednom-2 u mjesec dana?

Vjerujem da će mi svi savjetovati da se pokorno kajem i da kažem da neću nikad. Da li je to stvarno najbolje?

Na prvom prekršajnom suđenju '98 računao sam da sudac nije idiot pa sam na pitanje da li ću još ikad pušiti rekao RAZMISLIT ĆU DOBRO O TOME, za što sam dobio kaznu u istoj visini kao i osoba koja je bila vlasnik trave. Znači sustav želi da mu lažemo.

 

2. Ima li smisla tražiti smanjenje kazne? Koliko najviše rata mogu dobiti ako zatražim plaćanje na rate?

 

3. Kakvo bi točno moglo ovo liječenje biti? 3-6 mjeseci testiranja? Na što se sve testira?

 

4. Policiji nisam rekao ništa konkretno o tome odakle mi trava. Imam loša iskustva s time jer su 2003. policajci iz mene iznudili da prokažem dilera (iako su imali i dokaze pored mene). Tako da stvarno ne želim reći išta konkretno o tome odakle mi marihuana. Da li je to otegotna okolnost, i da li to može utjecati na krajnju presudu?

 

5. Posljednjih nekoliko mjeseci mi je plaća zbog situacije na tržištu dosta manja nego inače, ima li smisla izvaditi izvadak plaće i pokazati ga sudu kao dokaz u svrhu smanjenja kazne?

 

Hvala unaprijed!

 

Pomozite mi mirno spavati do kraja ove situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija