Jump to content

Ovrha Vipnet nakon 12 godina


IvanaLed

Preporučene objave

Ovršenik je dužan 2284 kn. sa zakonskim zateznim kamatama i to počevši od 4.4.2002. na iznos od 1041,52 kn , počevši od 3.5.2002. na iznos od 1242,85 kn.

Nakon 12 godina primim rješenje o ovrsi na kojem stoji datum 27.11.2002. godine sudac navodno sad već i pokojni. Nikad ništa nisam primila do danas. Ujedno je na tom rješenju o ovrsi istaknuta moja prethodna adresa, a rješenje o ovrsi mi je stiglo na novu adresu. Nije mi jasno zašto je to stiglo tek sada ako je rješenje o ovrsi navodno doneseno još 2002. godine i ako su me sada uredno našli na novoj adresi na kojoj sam i prijavljena već nekoliko godina. Međutim, ono što je najvažnije jest je li taj moj predmet otišao u zastaru ili nije? U rješenju stoji da imam pravo na žalbu u roku od 8 dana od trenutka primitka tog rješenja i namjeravam iskoristiti to pravo i pozvati se na tu zastaru ako je to moguće.

Moram istaknuti da trenutno u nijednoj banci nemam otvoren račun,zatvoreni su prije dva mjeseca , tako da mi se ovrha nije mogla tako naplatiti, jer inače bi to vjerojatno već skinulo sa računa bez obzira je li predmet otišao u zastaru ili nije.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidljivo je iz vašeg opisa da se ovrha odnosi na neplaćene račune za 4. i 5. mjesec 2002., a prijedlog za ovrhu je sudu očito podnesen iste godine, pa imajući u vidu da za telefonski račun zastara nastupa protekom jedne godine, zastara nije nastupila, jer je zastara za cijelo vrijeme trajanja postupka u prekidu.

 

Pregledajte malo naš Forum i vidjet ćete, nažalost kako niste jedina korisnica "oštećena" ovakvom "ekspeditivnošću" suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukupno kamata (do 17.11.2014): 4011.79kn

Sveukupno: 6296.16kn

Zatezna kamata je godišnje 274kn (4.4% od uk.duga, tako da dug neće pretjerano rasti ako nemate sredstava...)

 

Imali li izlaza iz ovakve situacije ?

Za pojedince teško, a za društvo - više javne svijesti i zgražanja ne nad dugovima nego nad zakonima.

No, ljudi baš ne vole o dugovima, a mediji brinu zbog oglašivača ili imaju putra na glavi (HRT).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim vas odgovor,maloprije su me zvali iz odvjetnickog ureda radi ovrhe iz 2007 g.imao sam dosta ovrha koje sam ujedno i rjesio i imam sve dopise koji su mi poslali postom ali ove odvjetnicke tvrtke nista u ovih 7 godina niti su poslali niti jedan dopis niti jednu opomenu nego su me zvali telefonom,stoga me interesira da li je moj spucaj szupio u zastaru i kako da im odgovorim na daljnja pitanja ukoliko budu opet zvali.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija