Jump to content

Autoplin


anonimno

Preporučene objave

MOLIM VAS PRAVNI SAVJET ILI PONUDU MOGUĆEG RJESENJA MOG PROBLEMA.

PRIJE 4 MJESECA UGRADILI SMO PLIN U NAS AUTO STAR 3G.

OBZIROM DA SE RADI O 11000KN TESKO, ALI IPAK ODLUCILI SMO SE NA TU INVESTICIJU , JER DUGOROČNO IPAK SE ISPLATI .

SVE BI BILO U REDU, DA UGRAĐENI SISTEM FUNKCIONIRA. ODLUČILI SMO SE ZA ZVUČNO IME SA "GARANCIJOM KVALITETE"

A.C. SIGET,

ALI VELIKA POGREŠKA U IZBORU.

NAKON 7 DO 8 REKLAMACIJA TJ. PODEŠAVANJA NJIHOV ODGOVOR JE BIO DA JE TO NORMALNO DOK SE AUTO NE PRIVIKNE.

POBOLJŠANJA NIJE BILO TE SMO POTRAŽILI DRUGO MIŠLJENJE I OTIŠLI SMO U OVLAŠTENI SERVIS ZA BAŠ TAJ SISTEM KOJI NAM JE UGRAĐEN.

OPET SE PONOVILO ČESTO DOLAŽENJE NA PODEŠAVANJE , I DEČKI SU SI STVARNO DALI TRUDA, ALI NAJTEŽE JE NEČIJE GREŠKE POPRAVLJATI.

SVAKI PUT SU OTKRILI NEKU NEPRAVILNOST U UGRADNJI, UGLAVNO KRATKO REČENO UNIŠTILI SU NAM NOVI AUTO (U SIGETU).

A DA NE GOVORIM DA SAM ZBOG NEISPRAVNOSTI VOZILA IZBJEGLA BAREM 10-tak LAKŠIH SAOBRAČAJKI, JER JE AUTO NEPOUZDAN.

GASI SE TOKOM VOŽNJE,

GASI SE KOD PALJENJA KLIME TOKOM VOŽNJE,

SERVO VOLANA SE ISKLJULČI ... IMA TOGA JOŠ, I BOJIM SE DA POMOĆI NEMA.

ZANIMA ME KAKVA IMAM PRAVA?

DA LI MOGU TRAŽITI VJEŠTAČENJE AUTA O NJIHOVOM TROŠKU? ILI

DALI MOGU TRAŽITI UGRADNJU NOVOG SISTEMA

ILI MOŽDA JOŠ NAJBOLJE VAĐENJE UOPĆE PLINA IZ AUTA VAN ,TE POVRAT NOVCA I VRAČANJE AUTA U PRVOBITNO STANJE NARAVNO O NJIHOVOM TROŠKU, JER JE SVE JOŠ POD GARANCIJOM?

MOLIM VAS ŠTO BRŽI ODGOVOR I MOGUČA ISKUSTVA DRUGIH NESRETNIKA KAO JA. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Neznam da li je joša aktualno, no nakon ugradnje auto plina, trebate ići u Centar vozila Hrvatske na .. homologaciju (ili tako nekaj) tj. postupak testiranja ugrađene opreme i to prije ponovnog produženja prometne dozvole, jer se ugradnja auto plina tretira kao preinaka vozila. E sada ako su ti u Centru vozila otkrili da je nekaj loše, tada bi trebali sa njihovim zapisnikom ili dokumentom (tada bi možda i dobili i negativan odg. od CVH) otići u A.K. Siget.

 

Mada, sada je teško bilo kaj napraviti jer ste auto dali drugima da popravljaju, a da prije toga niste "snimili" stanje. Jer ovi u AKS se mogu izvlačiti da to kaj je pokvareno nije njihova krivica već su ti drugi to pokvarili i neka vam ti drugi vrate novac.

Shvaćate kaj hoću reći, kada je došlo do sranja, trebali ste ići nekom neutralnom, ne novom servisu, netko kao Centar za vozila RH da on snimi stanje i utvrdi nedostatke, da se možete pozvat na to kaj su oni konstatirali, i tada tražiti popravak od AKS.

 

Sada bu bilo teško, pa čak i sa vještačenjem, da se utvrdi da je oprema loša, ili loše ugrađena, jer je tu bilo puno posla nakon ustanovljavanja kvara.

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

MOŽDA JE GREŠKA ŠTO NISMO OTIŠLI ODMAH U C.V.H., ALI SMO POTRAŽILI GLAVNOG ZASTUPNIKA U R.H. ZA TAJ NAŠ SISTEM , ZNAČI NISMO DALI BILO KOME DA NAM KOPA PO AUTU .

U KONAČNICI A.C.SIGET OD NJIH NABAVLJA NEKE DJELOVA.. NAŽALOST POMOČI PUNO NEMA , ALI NEKA OVO BUDE PORUKA DRUGIMA DA DOBRO SVE PROVJERE I NEKA SE RASPITAJU KOME POVJERITI UGRADNJU. IMAJU SAMO 2-3 SERVISA U ZG,

SVI OSTALI HOĆE NA BRZAKA ZARADITI LOVU JEFTILEN DJELOVIMA SA ISTOKA. NAJBOLJE SMJERNICE VAM MOGU DATI PRODAVAČI NA CRPKAMA PRO PLINA.

A SIGET ZAOBIĐITE U DEBELOM LUKU JER TAMO KAO RADE "EDUCIRANI LJUDI "

KOJI POJMA NEMAJU A I RADE SA DIVLJIM MATERIJALIMA.

I NA KONCU SVEGA KAD SE ŽELITE POŽALITI IZA TOGA SVEGA STOJI "MAFIJOZO" DAMIR ŠKARO KOJEM NEMOŽETE NIŠTA JER JE U SABORU.... A NAMA OSTAJE OBIČNIM SMRTNICIMA OTPLAČIVATI KREDIT SLJEDEĆE 4 GOD .ZA UNIŠTENI AUTU..... 8-) :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čitam ovo i meni se slično događa

činjenica da auto kad je napunjen do kraja i to na jedinoj tifonovoj pumpi u lučkom radi dobro

 

druge punionice nikada mi ne mogu napuniti tank do kraja i tu je negdje početak problema. jer auto kad je spremnik nije pun do kraja cuka pri nižem broju okretaja i gasi se.

 

moram priznati da mi ipak nešto nije jasno

 

kako da na jednoj pumpi mogu natočiti 57lit, a na drugoj samo 34 lit

 

bez obzrira na sve nije taj plin loš, uštede su velike - umjesto za 1,2 kn/km sada trošim 0,37 kn/km a što na prijeđenih 2-3000 km mjesečno je razlika koja se osjeti :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ODGOVOR DODUŠE NIJE BRZ ALI MI JE PROBLEM SLIČAN TAKO DA SE OSJEĆAM POZVANA KOMENTIRATI. UGRADILA SAM PLIN PRIJE 4MJ., GOLF 4, BENZINAC, OMVL,PREKO PREPORUKE U JEDNOM "RENOMIRANOM" SERVISU U SESVETAMA ( PERMO d:o:o., ZLATARSKA 25) I DO TADA SE SAVRŠENO ISPRAVAN AUTO POČEO U VOŽNJI GASITI, KAZALJKA SE "U LERU" DIZALA DO 4 TIS.OKRETAJA TE SE NANOVO SPUŠTALA SAMA OD SEBE. MOJA PRVA REKLAMACIJA PROŠLA JE RELATIVNO DOBRO, AUTO SU MI STAVILI NA KOMP., PROVOZALI GA PO SERVISU I REKLI "SVE OK". I BILO JE PRVA DVA KM...PRI MOM DRUGOM POSJETU (A BILO IH JE 3 U JEDNOM TJ.) VEĆ IM SE POČELA DIZATI KOSA NA GLAVI, TREĆI PUT ME "UGLAĐENI GOSPODIN" INAČE VLASNIK SERVISA PREKINUO U SRED MOG IZLAGANJA SA ENORMNO VAŽNIM PITANJEM KOJE JE GLASILO " A KAJ STE VI DOŠLI, A DI VAM JE ONAJ VAŠ KURONJA???!!!", A JA JOŠ UVIJEK FINO ZANEMARIM PITANJE I NASTAVIM IZLAGANJE. NAKON TOG POHODA, USLIJEDILO JE NOVO IZNENAĐENJE: AUTO KADA SE UPALI ( PALI SE NA BENZIN) PRVU MINUTU NE VUČE, MAŠINA SE TRESE A ZVUK SLIČAN ONOME U STARIH "WARBURGA", JA OPET U SERVIS...ONI MENI "NIJE TO DO NAS", JA U ZUBAK;ONI MENI " NIJE DO NAS, ODITE TAM GDJE STE UGRAĐIVALI PLIN; JA OPET U PLINO-SERVIS A KAD ONO ONI SE TAMO EDUCIRALI PA MI GORE NAVEDENI UGLAĐENI GOSPODIN SADA OBJAŠNJAVA..."GOSPODIČNA, TO VAM JE DO LAMDA SONDE...NIJE PROŠLO, TO VAM JE DO KLAPNE...NIJE PROŠLO I KAO ZADNJE " GOSPODIČNA TO VAM JE DO BOSCH PUMPE!!!!( AKO STE PAŽLJIVO PROČITALI POČETAK ZAMIJETILI STE DA VOZIM BENZINCA, SVE VAM JE JASNO), U MEĐUVREMENU SAM JA OBIŠLA HRPU SERVISA, NAPLAĆALA SE HRPU TESTOVA NEBI LI POTVRDILA/OBORILA NJEGOVE TVRDNJE. DA NE DUŽIM STVAR JE RIJEŠENA (NADAM SE) U KARLOVCU (SERVIS VRATARIĆ), GREŠKA U SW. TAKO AKO SE ODLUČITE UGRADITI PLIN U SPOMENUTOM SERVISU PREPORUČAM DA SE NAORUŽATE DEBELIM ŽIVCIMA, JAKIM ARGUMENTIMA, ODGOVORIMA NA GLUPA PITANJA, VOŽNJOM PO GRADU TE DA PO MOGUĆNOSTI NE BUDETE ŽENA.. E DA I RAČUN TRAŽITE ODMAH NA RUKE. JA GUSKA, PRISTALA SAM DA MI RAČUN DOĐE NA KUĆNU ADRESU, U GOTOVINI PLATILA 10500 KN ( NA DAN PREUZIMANJA AUTA) I RAČUN NA SVOJ OSOBNI UPIT DOBILA PRIJE DVA DANA.....ALI NA 1300 KN MANJE OD NAPLAĆENOG. I ZA TO POSTOJI LIJEK!... DRAGI MOJI AUTO-PLINCI ( I ONI KOJI TO ŽELE POSTATI) SRETNO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm..odmah da se ogradim.... ne radim niti u jednoj kuci gdje u ugradjuju plin... al znam podosta o tome...

za siget...kao razvikano ime moram priznat nikad cula! koliko znam auto tim je jedan od najpoznatiji kod nas! to sto vam se dogadja sa autom...sa cukanjem..padanje na niski broj okretaja...nema NIKAKVE veze sa kvalitetom instalacija plina! ima veze sa remapiranjem SW! SW treba dobro postaviti da bi sve to funkcioniralo...a za to treba vremena...jer na svakom autu je drukcije.... normalno je da nakon zgradnje jos koji put dodjete na servis na podesavanje parametara...jer ne mogu oni sve to postavit bez testiranja...na svakom autu je drukcije...netko ima strasno osjetljivu lambda sondu i prljav plin i ta osjetljivost daje rezultat da auto ne radi kako spada ...pa se mora ic na dodatno podesavanje...

itd...

sto se tice spremnika...u pravilu spremnik se puni 80% zbog tlaka! znaci ako imate spremnik od 100l u njega vam stane 80l plina! na tifonu imaju los tlak na tocionici plina i zato ti stane vise... na ini ces dobit manje al ce auto radit bolje! sve je to proplin i on je svugdje isti....osim na nekoliko benzinski gdje imaju uvozni koji je jos prljaviji! eto... dosta od mene ...

je napisao:

ODGOVOR DODUŠE NIJE BRZ ALI MI JE PROBLEM SLIČAN TAKO DA SE OSJEĆAM POZVANA KOMENTIRATI. UGRADILA SAM PLIN PRIJE 4MJ., GOLF 4, BENZINAC, OMVL,PREKO PREPORUKE U JEDNOM "RENOMIRANOM" SERVISU U SESVETAMA ( PERMO d:o:o., ZLATARSKA 25) I DO TADA SE SAVRŠENO ISPRAVAN AUTO POČEO U VOŽNJI GASITI, KAZALJKA SE "U LERU" DIZALA DO 4 TIS.OKRETAJA TE SE NANOVO SPUŠTALA SAMA OD SEBE. MOJA PRVA REKLAMACIJA PROŠLA JE RELATIVNO DOBRO, AUTO SU MI STAVILI NA KOMP., PROVOZALI GA PO SERVISU I REKLI "SVE OK". I BILO JE PRVA DVA KM...PRI MOM DRUGOM POSJETU (A BILO IH JE 3 U JEDNOM TJ.) VEĆ IM SE POČELA DIZATI KOSA NA GLAVI, TREĆI PUT ME "UGLAĐENI GOSPODIN" INAČE VLASNIK SERVISA PREKINUO U SRED MOG IZLAGANJA SA ENORMNO VAŽNIM PITANJEM KOJE JE GLASILO " A KAJ STE VI DOŠLI, A DI VAM JE ONAJ VAŠ KURONJA???!!!", A JA JOŠ UVIJEK FINO ZANEMARIM PITANJE I NASTAVIM IZLAGANJE. NAKON TOG POHODA, USLIJEDILO JE NOVO IZNENAĐENJE: AUTO KADA SE UPALI ( PALI SE NA BENZIN) PRVU MINUTU NE VUČE, MAŠINA SE TRESE A ZVUK SLIČAN ONOME U STARIH "WARBURGA", JA OPET U SERVIS...ONI MENI "NIJE TO DO NAS", JA U ZUBAK;ONI MENI " NIJE DO NAS, ODITE TAM GDJE STE UGRAĐIVALI PLIN; JA OPET U PLINO-SERVIS A KAD ONO ONI SE TAMO EDUCIRALI PA MI GORE NAVEDENI UGLAĐENI GOSPODIN SADA OBJAŠNJAVA..."GOSPODIČNA, TO VAM JE DO LAMDA SONDE...NIJE PROŠLO, TO VAM JE DO KLAPNE...NIJE PROŠLO I KAO ZADNJE " GOSPODIČNA TO VAM JE DO BOSCH PUMPE!!!!( AKO STE PAŽLJIVO PROČITALI POČETAK ZAMIJETILI STE DA VOZIM BENZINCA, SVE VAM JE JASNO), U MEĐUVREMENU SAM JA OBIŠLA HRPU SERVISA, NAPLAĆALA SE HRPU TESTOVA NEBI LI POTVRDILA/OBORILA NJEGOVE TVRDNJE. DA NE DUŽIM STVAR JE RIJEŠENA (NADAM SE) U KARLOVCU (SERVIS VRATARIĆ), GREŠKA U SW. TAKO AKO SE ODLUČITE UGRADITI PLIN U SPOMENUTOM SERVISU PREPORUČAM DA SE NAORUŽATE DEBELIM ŽIVCIMA, JAKIM ARGUMENTIMA, ODGOVORIMA NA GLUPA PITANJA, VOŽNJOM PO GRADU TE DA PO MOGUĆNOSTI NE BUDETE ŽENA.. E DA I RAČUN TRAŽITE ODMAH NA RUKE. JA GUSKA, PRISTALA SAM DA MI RAČUN DOĐE NA KUĆNU ADRESU, U GOTOVINI PLATILA 10500 KN ( NA DAN PREUZIMANJA AUTA) I RAČUN NA SVOJ OSOBNI UPIT DOBILA PRIJE DVA DANA.....ALI NA 1300 KN MANJE OD NAPLAĆENOG. I ZA TO POSTOJI LIJEK!... DRAGI MOJI AUTO-PLINCI ( I ONI KOJI TO ŽELE POSTATI) SRETNO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vezano za problem gašenje auta u vožnji neznam da li ste riješili problem.Meni se dešavala ista stvar.Plati jednom majstoru,plati drugom.Sad je do elektronike,sad je do plina sad je do nečeg drugog."To ti je do benzina i njegovog sustava" kaže majstor za plin a "To ti je do plina i njegovog sustava" kaže majstor automehaničar Naplaćao sam se toliko puno djelova i raznih kvazi majstora ali problem nije bio riješen. Nakraju sam već htio zapaliti auto od muke kad mi je jedan izuzetno kvalitetan mehaničar našao "kvar". Prilikom mog posljednjeg posjeta serviseru autoplina zamjenjen mij je povrat od benzina s povratom od plina. U trenucima kad je autu taj povrat potreban on ga ne dobija i auto se gasi. Tako jednostavno ali koliko sam toga naplaćao ispalo je tako skupo. Iskreno se nadam da će ova inforamcija nekome pomoći, sam Bog zna koliko bi meni to puno značila da sam ju znao prije godinu dana...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija