Jump to content

Jubilarna nagrada


Myra

Preporučene objave

Kolegica zaposlena u osnovnoj školi je preko muža, koji je diplomatski predstavnik bila osigurana od 01.09.2010. - 31.08.2014. (4 godine) (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova - produženo osiguranje bračnog druga diplomata);

11.09.2010. godine ostvarila je pravo na jubilarnu nagradu - 10 godina neprekidnog rada u školstvu, međutim ona toga dana nije bila zaposlena u školi tako da joj nije isplaćena jubilarna. Dana 01.09.2014. godine, nakon 4 godine, ona se opet vraća na posao u školstvu.

Danas ona traži tu jubilarnu, na koju ima pravo po Zakonu o vanjskim poslovima.

Na koji način joj se isplačuje jubilarna- na koju je ona imala pravo 11.09.2010. godine, kad je bila osigurana preko supruga a ne u radnom odnosu u školi.

Molim pomoć.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Myra,

evo odgovora pa sama prosudi i prouči članka kak je rećeno u daljnjem tekstu:"Pravo na jubilarnu nagradu ostvaruje se sukladno člancima 47. i 68. Temeljnoga kolektivnog ugovora za javne službenike i namještenike (NN br. 3/02, 33/03, 42/03, 182/04) za neprekinuti radni staž u javnim službama, bez obzira na promjenu poslodavca. Prema stajalištu Komisije za tumačenje Temeljnoga kolektivnog ugovora, neprekinutim stažem smatra se radni staž u kontinuitetu te prekid koji je trajao kraće od osam dana, uključujući i osmi dan."

No mene znima: 1.zakaj je kolegica prekinula radni odnos u školi? 2.ko bu to sve platil i kaj tvoja kolegica iz diplomcije misli o tom?

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija