Jump to content

dva puta naplacena kazna


tutty

Preporučene objave

Otac mi je u treci mjesec dobija kaznu zbog nenosenja kacige 1000kn, odma isti dan plati 50% (ima uplatnicu). Jucer mu dolazi izvjesce sa banke gdje su mu opet naplatili nekih 680 kn, isa je danas u nadleznu policijsku postaju, razgovara sa nacelnikon a ovaj se pravi mutav i da nema pojma nista. Koga zvat, kome se zalit/obratit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..ako je dobio mogučnost plačanja u roku tri dana sigurno je išlo samo uz Obavjest o prekršaju..ali pitanje je dali oni knjiže uplatu s danom uplate ili dolaskom sredstava na račun, što je moglo biti i peti dan od počinjenja..da je jednostavno ne znam baš da bi tražili donošenje potvrde o uplati na kopiranje..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

»(2) Smatrat će se da je novčana kazna iz stavka 1. ovog članka naplaćena na mjestu počinjenja prekršaja ako počinitelj prekršaja nije u trenutku kada je zatečen na mjestu počinjenja prekršaja u mogućnosti platiti novčanu kaznu, a istu plati u roku od tri dana te dokaz o izvršenoj uplati dostavi tijelu koje je utvrdilo prekršaj. Na isti se način može naplatiti i trošak utvrđenja prekršaja putem tehničkih uređaja.

 

(3) Smatrat će se da je novčana kazna iz stavka 1. ovog članka naplaćena na mjestu počinjenja prekršaja ako počinitelj prekršaja nije utvrđen u trenutku počinjenja prekršaja ili nije zatečen na mjestu počinjenja prekršaja, a novčanu kaznu plati u roku od tri dana od primitka obavijesti o prekršaju te dokaz o izvršenoj uplati dostavi tijelu koje je utvrdilo prekršaj. Na isti se način može naplatiti i trošak utvrđenja prekršaja putem tehničkih uređaja.«.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..ne kužim navođenje iz PZ-a kad je tako i odgovoreno u postu 2..pitanje je zašto su naplatili još 680 kn ako oni u sustavu mogu vidjeti da je uplačeno u roku tri dana..ili ne mogu..ili je naplačen ostatak kazne samo zato što potvrda nije dostavljena u PP..pa stoji odg u postu 4..

..by the way, da nisu pronašli prvotnu uplatu, kaznu bi ponono naplatili u cijelosti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu vidjeti u sustavu je li naplaćena kazna ili ne. MUP više nema svoj račun, nego sve kazne idu u proračun, tako da referenti nemaju uvid i ne mogu znati je li kazna plaćena ako ju čovjek ne dostavi u postaju. To je vjerojatno jedan od razloga ovakve odredbe.

 

I još nešto na temu "nije znao da treba odnijeti" - na obavijesti o počinjenom prekršaju upravo tako piše i to u istoj rečenici u kojoj se spominje i plaćanje polovice kazne.

 

Što se tiče preplate, dobit će novac natrag.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija