vaga pravde objavljeno: 21. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 21. siječanj 2015. Iz braka su mi ostala iskljucivo samo dugovanja,nista imovine. Sve kredite i zaduzenja je je bivsi suprug dizao na moje ime,i samo se sada mene tereti.Znam da se kao i bracna stecevina,i dugovanja takoder dijele po pola. U kojem je to zakonu definirano,na kojem se sudu pokrece i da li postoji kakva spranca za taj zahtjev? Koliki je rok za pokretanje takve tuzbe nakon pravomocnosti rastave? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 6. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2015. Važeće hrvatsko pravo ne propisuje solidarnu odgovornost bračnih drugova za obveze koji je preuzeo jedan bračni drug za tekuće potrebe bračne odnosno obiteljske zajednice, međutim prije je takva solidarna odgovornost bračnih drugova bila propisana odredbama Zakonom o braku i porodičnim odnosima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.