Jump to content

Komunalna naknada - nije plaćena 13 godina, ali nikad nije bilo ni Rješenja


sick_boy

Preporučene objave

Poštovani,

 

 

Trebam savjet u svezi plaćanja komunalne naknade. Priča ide ovako:

 

 

2001. godine kupio sam stan u Osijeku u zgradi koja ima 10 katova. Sa bivšom vlasnicom obišao sam distributere struje, vode i sl. kako bih prebacio račune na svoje ime. No, nismo nikada otišli u Grad kako bih prijavio/prebacio račune za komunalnu naknadu. Bivša vlasnica mi nikada nije spomenula da postoji još i ta režija, a ja iskreno nisam znao (to mi je bila prva nekretnina).

 

 

No, nikada mi nije stigao niti jedan račun za komunalnu naknadu (a kamoli rješenje), iako je prezime bivše vlasnice stajalo na poštanskom sandučiću još punih 6 godina (do konca 2007. godine). Inače sam normalno primao zaostalu poštu na njeno ime i proslijeđivao joj.

 

 

Prošle godine stan sam zamijenio drugim, također smo obišli sve distributere, "Zavod za stanovanje" kojem plaćamo pričuvu i sl. Tek kad je stigao prvi račun za komunalnu naknadu na ime bivših vlasnika ovog novog stana, shvatio sam da je to još jedna obveza koju bih trebao plaćati. Bivši vlasnici ovog stana (i novi vlasnici mog bivšeg stana) i ja nismo još otišli u Grad. Inače, stan smo zamijenili sa jednim ugovorom (Ugovor o zamjeni stanova), pa pretpostavljam da moramo zajedno otići riješiti to.

 

 

Što nam je za činiti? Znam da moramo otići u Grad, no kako se postaviti u svezi mog bivšeg stana za koji komunalna naknada nije plaćana punih 13 godina? Rješenje nikad nisam dobio, niti jednu obavijest o potrebi plaćanja iste nisam dobio i zaista nisam znao da postoji ta režija.

 

 

Molio bih Vas za savjet što učiniti i kako se postaviti, te za eventualnu procjenu koje bi posljedice za mene mogle biti (da li ću morati platiti sve neplaćene rate zajedno sa zateznim kamatama, postoji li zastara i da li će mi moje neznanje i nepostojanje Rješenja biti olakotna okolnost).

 

 

Puno hvala unaprijed na odgovoru.

 

 

Lijep pozdrav,

Igor iz Osijeka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

na neznanje ne računajte,jer ta činjenica neopravdava.

U biti dug je vezan na ime vašeg prethodnika,ali je jasno da novi vlasnik s kojim ste sklopili ugovor o zamjeni,očekuje upravo od vas da riješite nastalu situaciju,no velika je mogućnost kako je dobar dio duga zastario,što bi trebalo provjeriti ali oprezno kako nesmotrenim potezima nebi priznali dug,što bi dalo za učinak prekid zastare.

Bilo bi dobro da o navedenom upoznate svog prethodnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bivši vlasnik stana trebao je u gradskoj upravi prijaviti promjenu vlasnika stana tj . odjaviti svoju obvezu. i novi vlasnik je mogao prijaviti promjenu (nebi se bunili)

ako nema rješenja nema ni obveze. u svakom slučaju u zastari su sva potraživanja osim zadnje tri godine.

ako ti se plaća komunalna naknada odi u ured i prijavi promjenu vlasništva. ponesi ugovor o zamjeni nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija