Jump to content

racuni u banci nakon smrti


lorena rubi

Preporučene objave

pozdrav ..molim vas mozete li mi odgovoriti na 2 pitanja ...suprug je poginuo ,imao je 3 kartica u erste banci ,kunski racuni ,jedan tekuci i dva stedna kunska ...cula sam info da svaki vlasnik ikakve kartice u slucaju smrti (njegovi nasljednici) imaju pravo na neki iznos isplate .....i .. suprug ima kunski kredit ,gotovinski ,nenamjenski ...jel imam pravo ,ja kao supruga ,kao nasljednik ,dobiti neki iznos od tog osiguranja kredita ...hvala vam puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hočeš reči dali imaš pravo plaćati kredit?

 

samo kao nasljednik imaš pravo na iznos koji se nalazio na kartici . ako je bio osiguran u slučaju smrti i ako je nastupio osigurani događaj nasljednici imaju pravo na isplatu štete.

osiguranje kredita je u korist banke kreditora.

ali osiguranje će od nasljednika tražiti povrat isplaćene svote (regresna isplata)

 

ako suprug nije imao drugu vrijednu imovinu (koja je po vrijednosti veča od duga smatram da bi bilo dobro da se odrekneš nasljedstva ili ne pokrečeš ostavinsku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ups ..nisam se do kraja izjasnila ..ako isplatim kredit prijevremeno ....onda ..sta je onda sa tim nekim osiguranje kredita ,dali ja mogu dobiti tu neku isplatu ili ........a dali je itko cuo za to da nosioc ikakve bankovne kartice u slucaju smrti nasljednicima isplacuje neki iznos ....prijatelj je dobio cca 50 000 kn ali je njegov pok tata imao i maestro ,i visa i american ......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa bovu ti je napisao da osiguranje (vjerojatno se radi o Erste osiguranju) isplaćuje u slučaju smrti kredit, a kredit se zatvara. Vezano za ovu regresnu svotu o kojoj bovu piše, nisam-ovisi što je pisalo u ugovoru. Za tekuće račune, ako ima nešto novca na računima, novac pripada nasljednicima, a ako ima minusa, nasljednici, ako im je namjera prihvatiti nasljedstvo moraju otplatiti minuse tj. dug.

 

;-)

 

Raspitaj se u banci, a moraš vidjeti i sa osiguranjem tj. kada je on taj kredit podigao. Mora proći određeni vremenski period uplaćivanja osiguravatelju od vremena podizanja kredita da bi osiguranje uopće prihvatilo otplatu duga (odprilike najmanje jedna trećina kredita bi trebala biti otplaćena).

 

Moraš otići u banku i vidjeti sa kreditnim savjetnikom u Erste banci pa će sve biti jasno.

 

cula sam info da svaki vlasnik ikakve kartice u slucaju smrti (njegovi nasljednici) imaju pravo na neki iznos isplate

 

Gdje si to čula? Ako na kartici nema novca, nema ni isplate. Ako ima dugovanja-minusa, nasljednik ako prihvaća nasljedstvo, dug tj. novac mora vratiti. Ako na kartici ima novaca, nasljedici imaju pravo na novac, a račun moraju zatvoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija