Jump to content

Prometna nesreca - potreban savjet


peromarinac

Preporučene objave

Poštovani,

 

2. siječnja ove godine sudjelovala sam u prometnoj nesreći prilikom izlaska sa parkirališta na glavnu ulicu. Glavnom ulicom prometuje tramvaj, a pošto skoro svaki dan prođem tim putem autom (jedan od dva izlaza sa parkirališta) znam da uvijek trebam baš tu biti oprezna oko nailaska tramvaja. Igrom slučaja, a po meni krivicom gradskih službi za čišćenje snjega i leda, tim jednosmjernim izlazom ralica tih snježnih blagdanskih dana nije prošla niti jednom, a do datuma moje nesreće sav taj snijeg se na -20 smrznuo u čvrsti debeli led. Brzina moje vožnje je bila ni 10km/h, cesta je pod nagibom od 8%, te iako sam na vrijeme uočila tramvaj moje vozilo je od samog početka nagiba odbilo suradnju te malo po malo skliznulo na prugu. Tramvaj također nije mogao zakočiti zbog skliske pruge, a ja nisam mogla ni u rikverc ni ništa drugo, ponavljam čisti led. Slikala sam cestu, imam svjedoke koji su vidjeli stanje na cesti, i policajci i tramvajci su se čudili cesti. U tramvaju je ozlijeđen gospodin pa se moralo pozvati policiju.Napuhala sam 0,0. Danas sam dobila prekršajni nalog u kojem piše sljedeće...kriva sam, neprilagođena brzina, gospodin koji se vozio u tramvaju ima lakše tjelesne ozljede, kazna 2500 kuna. Kad zbrojim tu kaznu, popravak svog automobila,povećanje police osiguranja koje će usljediti nakon što se svi oštećeni namire i činjenicu da nemam to kako platiti jer sam studentica, pitam se imam li ikakve osnove za žalbu/tužbu. 9 godina imam vozaču dozvolu i ovo mi je prva nesreća koja se ni nebi dogodila da su gradske službe pomislile baciti soli ili na bilo koji drugi način očistiti taj put.

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovarajte na nalog na način koji ste opisala ovdje. Možda bi se mogla dodatno pozvati na odredbu čl. 20. PZ-a (utjecaj neodoljive sile), a zbog iznesenih okolnosti.

 

Vjerojatno vam je ovo prvi prekršaj, pa i to istaknite, kao i loše financijsko stanje, u tom smislu zatražite i oslobođenje od troškova prekršajnog postupka. A nakon toga, sve je na sucu koji će dobiti predmet u referadu.

 

Po meni, tu prekršaja nema, jer nema ni radnje. Naime, koja bi alternativa bila - da uopće niste išla na cestu taj dan? Ili "pehaka"? Nema smisla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija