Jump to content

Odluke suvlasnika zgrade


Leikiki

Preporučene objave

Postovani,

Situacija je slijedeca. Predstavnik suvlasnika zajedno sa natpolovicnom vecinom suvlasnika donio je odredjenu odluku (za koju je dovoljna suglasnost natpolovicne vecine) a da pri tome nije obavjestio niti dao mogucnost odlucivanja ostalim suvlasnicima (manjna). Dakle odluka je donesena bez da je manjinski dio suvlasnika uopce znao da postoji odluka i odlucivanje. U zgradi imamo uobicajno mjesto gdje se takve odluke izvjese i svi imaju uvida u to. Zanima me dali je predstavnik suvlasnika duzan svih obavjestiti o odluci odn svim suvlasnicima dati mogucnost odlucivanja i kojim zakonom/clankom zakona bi to moglo biti regulirano.

 

hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. i kojim zakonom/clankom zakona bi to moglo biti regulirano.

...

 

Tu materiju regulira Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, čl. 44 i dalje o upravljanju općenito, čl. 85 i dalje o upravljanju nekretninom, čl. 66 i dalje o suvlasništvu posebnih dijelova te od čl. 374 dalje za "prijelazno razdoblje" do uspostave međuvlasničkih odnosa prema zakonskim odredbama od čl. 66.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Međuvlasničkim ugovorom kojega donosi natpolovična većina suvlasnika ( gledano prema vlasništvu ) se utvrđuje ime i prezime osobe koja je Predstavnik suvlasnika, njegova/njena adresa, OIB, telefon. Jednako tako se ovim ugovorom utvrđuje i iznos mjesečne naknade koju dobija Predstavnik suvlasnika s računa pričuve zgrade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija