Jump to content

Promet drogama Travica


Pevec420

Preporučene objave

Optuzen sam za promet drogama (marihuana ) 28 g(vise paketica) nadjeno kod mene , digitalna vaga oduzeli mi mobitel...(nadjeno u pretresu moga stana)

Nitko me ne tereti za prodaju , niti imaju svjedoka za to protiv mene...

Takodjer sam tih više paketića kupio tako jer ja ih nisam pakirao , na igralištu jer mi je ponudjeno dosta jefitinije nego inace.

Pusim travu svaki dan po 1 gram i za to mi služi vaga da si doziram po 0.5 u jointu , nisam nikakav diler niti kriminalac...

 

Takodjer dobio prijavu da sam davao prostor za uzivanje opojne droge(trava) svom cimeru koji zivi samnom...

 

 

Traje predistrazna radnja (valjda mobitel mora vještak pregledati)

Iako mislim da nema nista sportno u mobitelu tj. u porukama i pozivima...

 

Student sam zadnje godine imam 22 godine , nisam nikad kaznjavan za drogu niti djela vezana za drogu...

 

Recite mi kako da znam kad završava ta predistrazna radnja ?

Koju kaznu mogu očekivati ?

 

 

 

 

Hvala ,

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

moje osobno mišljenje je da ti je loš izgovor.

 

Pravno gledajući ukoliko ti dokažu na sudu počinjenje KD-a Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190 st. 2 KZ-a kao i omogućavanje uživanja droga iz čl. 191 st. 1 KZ-a, predviđena zakonska kazna je kazne zatvora od jedne do dvanaest godina(190 st.2) i kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina (191 st.1) , ali po iskustvu presuda na sudovima, ne vjerujem da ćeš u zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nelogično i životno neuvjerljivo objašnjenje.

 

Koje može postati logično, ako otkrijete od koga ste kupili, ali u tom slučaju i tu osobu/e uvlačite u cijelu priču, a sami znate najbolje sa kime imate posla, pa procijenite.

 

U protivnom, ići će čl. 190. st. 2., moguće i stavak 6. + čl. 191. st. 1., vrlo ozbiljna djela, za koja će vam, ako budete za sva osuđeni, realna biti i kazna zatvora, makar kao djelomična uvjetna osuda.

 

Što se tiče trajanja prethodnog kaznenog postupka, u načelu bi meritorna odluka trebala biti donesena u roku od 6 mjeseci. A na sudu, jedini rok je zastarni rok. Može potrajati godinama cijeli postupak. Za svo to vrijeme nećete moći dobiti potvrdu da se protiv vas ne vodi kazneni postupak, a koja se traži kod apliciranja za posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno uzeti odvjetnika(za kazneno pravo) i neizaći sam pred državnog tužitelja koji vodi postupak te se pokušati nagoditi i naravno vidjeti koja bi šteta bila što manja po vas(glede mogučeg priznanja ili prokazivanja drugoga kao olakotna okolnost) naravno poslušati i savjet odvjetnika ipak oni najbolje znaju što i kako to ide.

 

Vaš razlog i nije baš dobar i pouzdan te ako sam dobro shvatio radi se o rekreativnom korištenju(isključena potreba radi bolesti što se ipak uzima u obzir) te im nikakav svjedok i nije potreban kad su našli robu tj. marihuanu kod vas koja je po zakonu zabranjena pa se samim time i djelo podrazumijeva.

Predistražna radnja može trajati i obićno traje dosta kraće ako su sve relevantne činjenice manje više poznate sve zavisi od vašeg prvotnog iskaza policiji na temelju koje će oni napisati prijavu koja onda ide u državno odvjetništvo, te kad vas oni pozovu da date iskaz koji je jako bitan i snima se kako govorno tako i kamerom slijede daljnje radnje zavisno od državnog odvjetnika(to je moje osobno saznanje glede postupka).

Imaš i naša iskustva 2-3 posta niže pa malo pročitaj jer sam i sam to sve prošao samo iz drugih razloga i pobuda.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija