Jump to content

Isplata novaca


netko to od gore vidi sve

Preporučene objave

Dobar dan!

Podnijela sam kaznenu prijavu protiv jedne osobe koja me je prevarila za novce. Sad me zanima, ako dođe do suda (još mi DORH ništa nije javio), i ako sud odluči da mi ta osoba to mora vratiti, kako će mi vratiti novce kad nije zaposlena, nema nekretninu, jednostavno rečeno, nema ništa.. ???

Taj dio mi sad nije jasan, kako da mi vrati novce kad nema ništa ???

 

Hvala puno!

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ipak stvari možda i ne moraju ispasti tako crne.

 

Za vas je trenutno najbitnije da dođe do kaznenog postupka, u kojem ćete sudjelovati u svojstvu oštećenika. Bitno je da u kaznenom postupku, najkasnije do završetka dokaznog postupka podnesete prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva. Taj prijedlog prekida zastarni rok potraživanja, sve do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka. A tada, u slučaju osuđujuće presude i prihvaćenog vašeg prijedloga, vrijedi 10-godišnji rok zastare, a u tom vremenu, okrivljenik će najvjerojatnije steći nekakvu imovinu, iz koje ćete se moći naplatiti.

 

Problem bi jedino mogao biti u slučaju da DORH odbaci kaznenu prijavu, jer tada biste vi trebali preuzeti kazneni progon na sebe (ili u parnicu), a tu se onda postavlja pitanje uspjeha i konačno svrhovitosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija