Jump to content

Startna osnovica place


buketa22

Preporučene objave

Postovanje! Molim pomoć oko startne osnovice place.Radi se o tome da nam je1.2.2015.uveden novi obračun place po formuli koeficijent x broj bodova - 20% poreza plus svi dodaci na placu znaci praznici vikendi noćni rad rad nedjeljom subotom itd.U našem pravilniku ljepo piše članak taj i taj i ova formula i da je ona fiksna i da se nemoze mjenjati.Međutim sta se desilo,desilo se to da nam se strana osnovica smanjila za cijenu rada na praznik pa nam je svima placa manja za oko 350-700 kN te ispada da smo te praznike poklonili našem poslodavcu.Sad me zanima dali se može startna osnovica smanjivati ili ne ako u pravilniku stoji da je ona fiksna i da na nju idu svi ovi dodaci.Godinama se borimo sa našim poslodavcem u vezi pitanja placa pa nikako na zelenu granu s njim.Još jedno pitanje o mjesečnom broju sati.Znaci zanima me koliki je mjeseči broj sati po mjesecima u 2015.Imamo 40 sati tjedno vrijeme.Mislimo da smo i tu zakinuti jer radimo u zdravstvu i socijanoj skrbi znamo satnicu iz kolektivnog ugovora po mjesecima međutim nas poslodavac uvijek nam izračuna astronomsku satnicu da nebu bilo previše prekovremenih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da nitko ne odgovara pa da još nadodam objašnjenje koje sam dobio uz placu pa možda bude jasnije.

Napomena:Na temelju stavka 1. i 2.,članka 8 ugovora o radu i stavka 1.,članka 7.pravilnika o placi i naknadama radnika,određeno je da se bruto i placa,kao startna osnovica(mjesecna, godišnja) i polazna vrijednost za obračun ostalih naknada,obračunava u fiksnom iznosu kao umnožak broja bodova i vrijednosti boda.Zbog obračuna place sa jednakom bruto startnom osnovicom po mjesecima,te zbog različitog broja sati po mjesecima,prosječna bruto cijena sata radnog mjesta,u mjesecu kada je manji broj odradjenih sati od godišnjeg prosjeka,mjesečna bruto cijena sata se povecava,a kad je u mjesecu veći broj odrađenih sati od godišnjeg prosjeka se smanjuje.Radi usklađivanja sa odredbama ugovora o radu i ostalih akata mjesečni obračun place u 2015.ce se vršiti sa primjenom iste vrijednosti mjesečne startne osnovice.

 

Ako netko zna da malo pojasni ovaj dodatak.Nije mudra knjiga i po ovome jasno se vidi da je fiksna i da se nemjenja ali opet možda nisam ja toliko pametan pa ako netko zna bio bi zahvalan na pojašnjenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija