Jump to content

Nasljeđena obiteljska kuća


EnaHorvat

Preporučene objave

Poštovani,

molim za Vaš pravni savjet. Radi se o nasljeđenoj obiteljskoj kući. Naime, stan u prizemlju je dobila moja sestra, no jedan od prozora je na mojoj strani. Ona ima mogućnost prozor staviti na drugu stranu gdje neće smetati i zadirati u moju privatnost. Ukoliko je prozor već bio tamo prilikom podjele da li ja imam kakvu pravnu osnovu da se prozor ovdje zatvori i stavi na drugu stranu.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam dobro objasnila budući da je malo komplicirana situacija. Kuća je podjeljena na pola, njoj lijeva strana, nama desna. No prozor njihove kuhinje gleda na naš posjed. Nisam imala namjeru tužiti je za takvo nešto, no zanimalo me da li su zakonom određene takve situacije. Budući da tamo nitko nije prije živio, nije smetalo. No prozor se nalazi točno ispred našeg vrtnog namještaja gdje kada je lijepo vrijeme većinu vremena provodimo tamo. Njoj je u toj sobi sada kuhinja, i često otvara taj prozor kako bi "proluftala prostoriju" što ponekad dovodi do neugodnih mirisa, te često baca mrvice koje su ostale na stolnjaku na naš dio posjeda. Također nije ugodno, budući da oni nas gledaju kada ručamo, a i mi njima možemo gledati u stan. Negdje sam čula da oni trebaju postaviti tamne prozore u ovakvim situacijama, no nisam sigurna u točnost ove informacije. Je li to istina, ili je jedina opcija da mi zazidamo svoj dio ispred njihovog prozora te se tako riješimo tog problema, budući da oni imaju mogućnost prozor staviti i sa druge strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija