Jump to content

Povrat novaca za slučajnu kupovinu


tguk

Preporučene objave

Dakle imam situaciju gdje je dijete slučajno, pred ugašenim TV-om, upalilo konzolu Playstation i nekako uspjelo obaviti kupovinu u iznosu od 864 kn. Pošto nisam bio kod kuće, stigao mi je mail o obavljenoj kupovini. Istog časa sam kontaktirao Sony, zatražio povrat novaca.

 

Danas sam ujutro našao neki kontakt za Sony direktno u Hrvatskoj, pa sam i njih kontaktirao. Uglavnom nitko ne želi vratiti novac.

 

Zanima da li postoje neke opcije za žalbu u sličnim slučajevima, i da li uopće mogu bilo što napraviti?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Account za Playstation ima spremljen broj kartice, i kod njih je po defaultu podešeno da bilo tko tko je blizu konzole može upaliti i napraviti kupovinu bez da ga se pita za bilo kakvu lozinku. Postoji mogućnost da se uključi da traži lozinku, dosta duboko zakopano u postavkama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da zvuci nevjerojatno i sam sam prvo pomislio da je možda neki hakerski upad. Onda je punica, koja je bila s djecom, rekla da su nesto klikali kontrolerima dok je gledala tv. Isprobao sam i sam koliko je jednostavno to slucajno napraviti. Jednom kad se uđe u store, trrba samo nekoliko puta na slijepo kliknuti jednim te istim gumbom, i kupovina se izvrši.

 

Moram provjeriti sto tocno ima u uvjetima, ali zar stvarno nema nikakvih mogućnosti zakonski?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško. Naime, meni je poznat princip slične kupnje na Max TV-u, ali tamo morate unositi svoj PIN par puta i nekoliko puta kliknuti "Jeste li sigurni" opciju. Ovdje ispada da sve ide automatski, i opet više puta - a sada uvjeriti drugu stranu da je bilo slučajno, teško bude išlo. Zato je bolje podesiti to sa opcijom obveznog unosa PIN-a ili neke šifre, tako da malac drugi puta ne kupi nešto skuplje.

 

Međutim, treba provjeriti ako ima što u tim Općim uvjetima, vezano baš uz ovu opciju, možda postoji neki rok u kojem se kupnja može stornirati ili nešto slično. Provjerite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podesio sam sada opciju, koda je duboko zakopana u postvakama, da kod svake kupovine traži password. Čak ne bi bilo prestrašno da je mali kupio neku igru koju nemam, nego taj neki paket koji neznam 100% čemu služi :)

 

Možda uspijem dogovoriti da mi barem vrate novce na njihov wallet, pa da ionako kod njih potrošim.

 

Još čekam finalni odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je zanimljivo je da od prije već imam tu igru na account, dakle ovo je u stvari ista igra kupljena ponovo, samo bez popusta na kojem je bila kad je prvi puta kupljena.

 

Da li možda postoji na temelju toga neka osnova? Dakle prodana je ista igra 2 puta, a naravno da je samo jednom na konzoli. Ova druga verzija je u stvari igra + neki dodaci, ali igra je po cijeni bez prvog popusta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je kupovina na daljinu i u roku od 14 dana imate pravo na povrat...

I to prema EU Consumer Protection Act i Zakonu o zaštiti potrošača (čl. 79).

Trebali biste poslati pisani prigovor trgovcu (npr. e-mailom), ako vam odmah ne odobre povrat.

 

Sony Terms of Service

Cancellation Rights

(ii)You cannot obtain a refund for orders of digital services (such as subscriptions to PlayStation Plus or Music Unlimited) unless EU consumer laws apply to your order, in which case you can cancel that order within 14 days of the date your order is accepted. You will receive a refund of the purchase price to your SEN wallet, minus a deduction for the value of the service you accessed before cancellation takes effect.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte s prigovorom trgovcu.

It is important that you inform the trader whether you are using your right of withdrawal or if you are complaining about a faulty product or service.

 

Ako nema dobrog odgovora, pošaljite prigovor na ECC Hrvatska

- na engl. send complaint http://www.eccromania.ro/articles/how-to-make-a-complaint

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija