Jump to content

Zahtjev za zastitu prava radnika, zdralje i sudska odluka - Upomoc!


mozart

Preporučene objave

Prije dve godine sam dobio otkaz kao tehnoloski visak jer firma vise ne treba vozace (prodan je kombi). Sud me vratio na posao jer mi nisu ponudili novo radno mjesto. Za svo to vrijeme sam bio na bolovanju (cca, 2 godine). Prije 7 dana sam se javio na posao. Firma me salje za cistaca jer u mom ugovoru za VOZACA stoji da me mogu uputiti na druge poslove ako nema dovoljno posla za moje radno mjesto vozaca (vec dve godine nema uopce posla za vozaca). Zdravstveno nisam sposoban raditi kao cistac i firma to zna jer sam mi donio nalaze specijaliste. Na moju molbu da me posalju kod medicine rada jer je moje zdravlje ugrozeno se oglusuju i prijete otkazom. Imam dva pitanja:

1. Da li pravno firma moze mene drzati na ugovoru VOZAC iako su prosle dve godine otkada u firmi nemaju potrebe za vozacem (inspekcija rada?)?

2. DAli pokrenuti Zahtjev za zastitu prava radnika jer mi je posao na koji me poslodavac salje ugrozava zdravlje koje je vec ionako naruseno (sto poslodavac zna)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozart,

kažete: "Sud me vratio na posao jer mi nisu ponudili novo radno mjesto."

-Što je sud rekao što oni moraju? Ponuditi vam novo radno mjesto?! Jesu li PISMENO to učinili ?ponudili Vam novi ugovor o radu ili uručli Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora

Članak 123.

(1) Odredbe ovoga Zakona koje se odnose na otkaz, primjenjuju se i na slučaj kada poslodavac otkaže ugovor i istodobno predloži radniku sklapanje ugovora o radu pod izmijenjenim uvjetima (otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora)????????????

ili vam uručili:

Redoviti otkaz ugovora o radu prema Članaku 115.2)- ako radnik nije u mogućnosti uredno izvršavati svoje obveze iz radnog odnosa zbog određenih trajnih osobina ili sposobnosti (osobno uvjetovani otkaz)????????????

Dakle,vaš poslodavac mora nešto PISMEO učiniti prema odluci suda vezno za Vaš status. Usmene priče nemaju nikakovu pravnu težinu. Vaše je dolaziti na posao i primati plaću po Vašem ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U presudi kaze:

I. Nije dopusten otkaz ugovora o radu te radni odnos kod tuzenika nije prestao

II. Nalaze se tuzeniku da tuzitelja vrati na rad na poslove koji odgovaraju teziteljevoj strucnoj spremi i radnim sposobnostima u roku od 8 dana.

Kako sam bio neprekidno na bolovanju (i u vrijeme sudskog spora) na posao sam se vratio tek prije tjedan dana. Nista PISMENO (osim e-maila da podjem privremeno raditi kao cistac) i u nikakvoj zakonskoj formi od moje firme nemam....

Od presude je svakako proslo vise od 8 dana (otprilike 2 g. i 2 mjeseca). Kako ih prisiliti da mi daju nesto napismeno?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija