Jump to content

Problem pristupnog puta


njaminjam

Preporučene objave

Pokušat cu vam u što kraćim crtama opisat problematiku s kojom se borimo, dakle radi se o pristupnom putu.

 

Sporni put se nalazi na sudu već 10 godina i slučaj još nije riješen.

 

Moja parcela je kupljena prije 5 godina, na njoj je zgađena kuća zadnje 2 godine. Vlasnik sam 1/1, kuca ima apsolutno sve dozvole na račun tog spornog puta. Na sreću nismo jedini dobili tu dozvolu, s nama je još 6 kuća u istoj situaciji. Uredno svi plaćamo komunalije.

Na bilo koji nas poziv, pitanje općina se oglušuje, ne daje nam nikakve odgovore.

 

Suprotna strana (njih 2) tvrdi da je put izgrađen za vrijeme rata u "divlje", dok mi tvrdimo da put postoji već 30. godina. Za vrijeme rata u općini su "slučajno" izgorjeli papiri i danas je jedna i druga strana u nedostatku dokaza. Več su bila 2 ročišta, trenutno čekamo konačnu presudu. U međuvremenu uspili smo se dokopat papira od jednog geodeta koji je bio na terenu 1973. godine. i koji ima papire gdje je taj sporni put ucrtan, prije ovog papira svi dokazi su se temeljili na "rekla-kazala-vidjela-mislila" principu.

 

Naravno suprotna strana je vlasnik parcele čijim rubom prolazi taj spomenuti put. Napominjem da na toj parceli jos nije izvršena parcelizacija.

 

Trenutno nemamo nikakvog drukčijeg pristupnog puta i taj sporni put je jedini put kojeg imamo i kojim se koristimo. Suprotna strana stalno radi probleme i gradi nekakav pregradne zidove. Put jedino nije betoniran na tih spornih, a najbitnijih, 20m. Radi tih 20m nitko do nas ne može pristupiti svojoj kući automobilom.

 

U međuvremenu, s naše strane, je umrla osoba koja je bila glavna u prikupljanju svi potpisa, papira itd. I malo je to sve zapelo je nitko ne drži ovce na broj, odvjetnik koji nas zastupa mislim da ne obavlja adekvatno svoj posao jer nas ne savjetuje i uvijek je ne raspoložen za konzultacije. Rado bi uzeo ovaj slučaj u svoje ruke i učinio svesta je moguće kako bi se ovo sto prije riješilo. Budući da sam ja nov u ovoj situaciji i postojim tu zadnji 5 godina, a ovo je na sudu 10 godina, a jedini sam koji se želi time pozabaviti jer ostali su preumorni od svega i uvijek su se oslanjali na tu osobu koje nažalost više nema.

 

 

Moja pitanja su:

 

1. Budući da nam je to jedini trenutni pristupni put dali to smijemo betonirati, dok je to još sve pod sudom? Dali ako to betoniramo i suprotna strana nam to ošteti, dali je imamo pravo tužit? Dali nas može suprotna strana tužiti ako to napravimo?

 

2. Može li se ikako ubrzati ovaj slučaj? Koliko realno traju ovakvi slučajevi?

 

3. Ukoliko, kojim slučajem, presuda ne bude u nasu korist, dali onda možemo tužit općinu za "ilegalno" izdavanje svih dozvola na račun tog puta? Dali nama te dozvole mogu bit oduzete? Dali je nama općina uopče smila izdat dozvole na račun tog puta koji je pod sudom?

 

 

Malo sam pogubljen oko ovog, pa mi je svaki savijet dobrodošao.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisali ste poduži post, ali niste za pravo opisali bit spora.

Oko čega se zapravo sporite?

 

Druga strana poriče da je put bio zasebna čestica? Je li put bio njihovo vlasništvo, ili je i sada njihovo vlasništvo?

 

Pogledajte ovdje:

http://geoportal.dgu.hr/preglednik/?fsb=false

Je li taj put ucrtan?

 

Ako jest, pogledajte u e-zemljišnim knjigama tko je upisan kao vlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija