Jump to content

Prekršaj 0,6 promila alkohola


Benni

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prije par dana kad sam se vozio kući na većer poslije treninga zaustavila me policija i napuhao sam 0,6 promila. Inače nisam do sada imao kazni i koristim zbog posla auto svakodnevno. Na 12 sati sam ostao bez vozačke dozvole. Kazna je da mogu poslije 12 sati voziti, ali 1000 kuna i jedan mjesec zabrane upravljanja. Zanima me slijedeće: sve sam priznao i nije mi palo na pamet poricati, budući da mi je vozačka dozvola neophodna zbog posla kakve su mogućnosti pisanja žalbe i da li mogu barem time pokušati da mi ostane dozvola jer mi je službenik kazao ako odmah platim ne može mi vratiti vozačku nego tel za mjesec dana. Planiram uložiti prigovor jer mi je vozačka dozvola neophodna. Zanima me ima li tko iskustva kakvi su ishodi prigovora i koliko u prosjeku traje cijeli postupak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napišeš prigovor u kojem naglasiš priznaješ prekršaj i kaješ se, navedeš olakotne okolnosti (nekažnjavanost, potrebna vozačka i sl.), te zamoliš za smanjenjem novčane kazne i ukidanjem mjere, jer "će i novčana kazna ostvariti svrhu kažnjavana, a i sam postupak je djelovao na tebe na način da više nećeš činiti takve prekršaje". Možeš napisati i da pristaješ na novčanu kaznu, a moliš za ukidanje mjere jer...

 

Ako ti je prvi put, s obzirom na nekažnjavanost i malu količinu alkohola, postoji mogućnost da ti ukinu mjeru. U svakom slučaju, ne možeš proći gore (ako priznaješ prekršaj).

 

I da, nakon žalbe postupak traje više mjeseci, a možda i više od godine dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija