Jump to content

odricanje od nasljedstva i ustupanje


jopica06

Preporučene objave

Molimo vas za savjet u slijedecem slucaju: nakon iznenadne smrti majke koja je ostavila dugova koji nikome nisu poznati u vise banaka (kako je to prakticki bilo izvedivo buduci da je bila umirovljenik i dalje nam je nepoznanica:misli:)...moj brat i ja namjeravamo se odreci udjela u dviju nekretnina u kojima je majka djelomicni vlasnik.....javna biljeznica zaduzena za ostavinsku raspravu kaze da nije duzna istrazivati stvarno stanje dugova nego samo saznati clanove rodbine. Naravno, ne zelimo potpisati macka u vreci i placati bankama koje po nekom logicnom slijedu nisu niti smjele odobriti kredite na primanja koja su vec bila daleko ispod svih postojecih dugovanja (lijep nas divlji Zapad):tupan:.....

 

Buduci da je majka imala jedan mali dio u nekretnini svog pokojnog oca kojeg je nadzivjela njegova zena i koja ima vecinu u toj nekretnini u kojoj zivi - da li se brat i ja mozemo odreci tog dijela u korist te gospode , znaci ustupiti nasljednicko pravo, te istovremeno odreci se nasljednickog prava u dijelu druge nekretnine koja se nalazi na drugoj lokaciji????

 

u slucaju ustupanja da li bi vjerovnici imali potrazivanja prema toj gospodji koja nasoj majci nije bila rod ? ( znaci u tom slucaju joj ne bi pomogli nego "odmogli")?.....unaprijed zahvalni....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ustupanje je dopušteno među sunasljednicima,što znači takav scenarij koji navodite nije moguć,no imate mogućnost da se odreknete nasljedstva i kraj.

U situaciji kad je ustup dopušten,znači među sunasljednicima,imajte na umu da onaj nasljednik koji ustupi svoj nasljedni dio odgovara za dugove ostavitelja,u kojem smislu je i odluka Županijskog suda u Zagrebu Gž-2041/10-2 .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija